Rechtbank stuurt drugsdealer achttien maanden naar de gevangenis

MECHELEN - Een advocaat in de correctionele zittingszaal van de Mechelse rechtbank.
David Legreve MECHELEN - Een advocaat in de correctionele zittingszaal van de Mechelse rechtbank.
De rechtbank in Mechelen heeft een 23-jarige Mechelaar veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden gekoppeld aan een geldboete van 8.000 euro. De twintiger stond terecht voor drugshandel. 

Hij werd op 6 april van dit jaar tegengehouden door de politie. Dit nadat er in de buurt van de Mechelse wijk Nekkerspoel een verdacht voertuig was opgemerkt. “Het voertuig kon in verband worden gebracht met drugshandel. Toen er tot een controle wou worden overgegaan, reed de wagen met gedoofde lichten weg”, luidde het op zitting. In de buurt werden ook enkele jongeren gecontroleerd. Een van hen was in het bezit van xtc, cocaïne en een zakje cannabis. 

Pakjes cocaïne

Toen het voertuig opnieuw passeerde, werd de auto wel aan de kant gezet. De 23-jarige zat op dat moment als bestuurder in de wagen. Daarin werden zo’n 1.000 euro cash geld en twaalf pakjes cocaïne gevonden. De jongeman ontkende zijn betrokkenheid, werd aangehouden maar werd later opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden. Hij verscheen vandaag wel aangehouden voor de rechter, omdat hij zijn voorwaarden geschonden had. Zo had hij een jointje gerookt op straat net toen de politie voorbij kwam. Naar eigen zeggen een misstap op het moment dat hij emotioneel diep zat. “Mijn zus was gestorven aan de gevolgen van borstkanker en wou toen even ontsnappen”, klonk het. 

Probatie-uitstel

De verdediging stelde zich op zitting de vraag waarom de oorspronkelijke huurder van het voertuig niet werd verhoord. Volgens hen mocht de twintiger de wagen even gebruiken en was de drugs niet van hen. Dat hij drugs op zak had, werd niet betwist. Hiervoor vroeg zijn advocaat een straf met probatie-uitstel. “Ik zou heel graag nog een kans willen. Ik heb drugs gebruikt maar wil er graag mee stoppen en verder gaan met mijn leven”, besloot hijzelf.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.