Recensie Wagenoord, De Wilde Eetbar: Dé ontdekking van de maand

Toegegeven, eigenlijk waren we zaterdagavond van plan om ergens anders te gaan eten in Mechelen. Maar het toeval (lees: geen reservatie op zaterdagavond) leidde ons naar De Wilde Eetbar in Wagenoord. Dat is een co-werkplek/evenementenlocatie/vergaderruimte in een oude garage, waar je dus ook ‘s avonds iets kan gaan eten. En wat ben ik blij dat dat ander restaurant volzet was: dit is toch zeker de ontdekking van de maand op restaurantgebied.
De wilde eetbar
Annelin Marien De wilde eetbar

In tegenstelling tot het niet nadergenoemde andere restaurant waar we wilden binnenstappen, is het in De Wilde Eetbar lekker rustig. In het hippe, industriële interieur is een oranje Fiatje binnengerold, waarnaast we tevreden plaatsnemen. Het concept is foodsharing: er is een menu van vijf gerechten om te delen, en eentje van acht. Wij hebben honger, dus nemen de chef's choice van acht gerechtjes voor 50 euro per persoon. Heel erg goedkoop is dat niet, maar heel erg lekker zeker en vast wel. Om te beginnen krijgen we asperges met champignonduxelles (een soort champignonvulling), smeus (puree met karnemelk en ei) met noordzeegarnalen, en rog met groene asperges en linzen. Deze voorgerechten zijn extreem lekker, en ze zien er ook nog eens prachtig uit. Er is iets fantastisch gemaakt met allesbehalve alledaagse ingrediënten (ik kan me niet herinneren ooit al rog of smeus te hebben gegeten), en we eten met smaak onze bordjes leeg.

Voorgerechten
Annelin Marien Voorgerechten

Als hoofdgerecht komen er opnieuw drie borden onze kant op: champignonragout met mousseline, traag gegaarde lamsbuik met puree en Adhi’s momo’s. Dat laatste, weet onze ober te vertellen, is een specialiteit van de Nepalese chef Adhi, een soort bladerdeeghapje. En die momo’s lijken wel te ontploffen in je mond, zo smaakvol zijn ze. Het lamsvlees is ook heel mals met lekkere koolpuree bij, en de champignonragout is eigenlijk een soort vol-au-vent, maar dan veel beter.

Hoofdgerechten
Annelin Marien Hoofdgerechten
Adhi's momo's
Annelin Marien Adhi's momo's

Als nagerecht krijgen we sticky toffee pudding en panna cotta van blauwe bes. De sticky toffee pudding is absoluut mijn favoriet: die drijft in lekker plakkerige caramelsaus met een bolletje vanille bij. De panna cotta is weer heel mooi gepresenteerd, en het bolletje ijs is denk ik het lekkerste bananenijs dat ik ooit al heb gegeten. Wij zijn heel blij dat het lot ons hier heeft gebracht vanavond, en komen zeker nog eens terug als we in Mechelen zijn!

Dessert
Annelin Marien Dessert

Contactgegevens:

Maurits Sabbestraat 1232800 Mechelen

015/48.02.25

eetbar@wagenoord.be

Openingsuren:

Woensdag t/m vrijdag 12:00-14:00 en 18:00-22:00

Dinsdag & zaterdag 18:00-22:00

Zondag en maandag gesloten

Prijzen:

Losse gerechten: € 10 - € 18

menu 5 gerechten: € 35 pp

menu 8 gerechten: € 50 pp

Scores:

Eten: 8,5/10

Bediening: 8/10

Comfort: 8/10

Sterren: 4/5
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.