Recensie: La Boya in Mechelen

La Boya
Samira El Oiamari La Boya
Elke week sturen we een journalist op pad om verschillende type restaurants te beoordelen op prijs en kwaliteit. Wie nood heeft aan bijzondere gerechten die niet overal te bestellen zijn, moet een tafeltje reserveren bij La Boya. Het restaurant met Marokkaanse en Berberse specialiteiten bezorgt je niet alleen lekker eten, maar ook een fijne sfeer.

In La Boya draait het allemaal rond genieten. Op de menukaart staat dat zelfs in het Berbers geschreven: “eet, drink en lach”. En dat hebben we zeker gedaan.

Eens ik het menu open, zie ik meteen heel wat bekende gerechten staan, zoals soorten tajines en couscous. Mijn ogen vallen meteen op de tapas. Mijn gezelschap en ik kiezen ervoor om zeven tapas te bestellen voor ons beiden.

Berberse tapas

Nog geen tien minuten na onze bestelling krijgen we zeven kleine bordjes voorgeschoteld. Met een grote honger start ik aan het bladerdeeg met geitenkaas en honing. Ik ben meteen verkocht. Dit gerecht had ik al eerder gegeten, maar nog nooit was dat zo lekker. Om te blijven genieten van de zoete smaak, neem ik nadien het bordje met kip en honing. Dit is een van de lekkerste gerechten van de hele avond.

Tapas
Samira El Oiamari Tapas

Verder is het genieten van de calamares à la plancha en bastilla met kip. Beide hebben een volle smaak en zijn afgewerkt op een bijzondere manier met speciale kruiden.

Van het komkommerslaatje heb ik iets meer verwacht. Een lichte dressing zou welkom geweest zijn. Daarnaast hadden we een bordje met mangosla besteld. Dat was in één woord: heer-lijk! 

Verder zijn de gevulde sardientjes wel smakelijk, maar nu ook niet zo de moeite om snel opnieuw te bestellen.

Na de lekkernijen staat de serveerster meteen klaar om te vragen wat we willen als dessert. Een toetje kan er zo vlug na de eerdere gerechten nog niet bij, dus kiezen we voor een glaasje muntthee. Dat smaakt altijd na een voortreffelijke maaltijd.

Onze score

Eten: 9/10

Bediening: 7/10

Comfort: 8/10

Praktisch:

Tapas: 4,10 euro – 7,80 euro

Hoofdgerecht: 17,90 euro – 24,50 euro

Dessert: 4,50 euro – 7,50 euro

Locatie en uren:

Gebroeders Verhaegenstraat 16, 2800 Mechelen

Op maandag gesloten, alle andere dagen open vanaf 17 uur

http://www.la-boya.be/

Lees meer over de restaurantrecensies in ons dossier.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.