Racingsupporter slaat twee stewards

Bart V.A., een supporter van Racing Mechelen, stond gisteren terecht voor slagen en verwondingen aan twee stewards. De supporter was dronken en had kort daarvoor ook al de mascotte van de club lastiggevallen.

Na de wedstrijd van Racing Mechelen tegen Sint-Eloois-Winkel Sport in 2015 ging de supporter volledig door het lint. De man kleineerde stewards en lachte hen uit. Even daarvoor had hij de mascotte van de club lastiggevallen en had een van de stewards hem hierover aangesproken. "Iemand hoorde de beklaagde zeggen dat hij wraak zou nemen. 'Ik ga hen nog pakken', zei hij tegen een andere supporter", vertelde openbaar aanklager Poelmans.


Even later kwam de beklaagde de stewards tegen en werd hij opnieuw agressief. Toen de vrouwelijke steward hem hierover aansprak, duwde hij haar in de borststreek. De mannelijke steward moest klappen incasseren en kreeg een glas bier tegen het hoofd. Beide stewards vroegen de rechtbank om een schadevergoeding. De man eiste 5.000 euro.


De raadsman van V.A. bepleitte de vrijspraak. "Mijn cliënt is gekend bij de stewards, hij heeft al twee stadionverboden gekregen en nam steeds zijn verantwoordelijkheid op. Nu niet, omdat hij er niets mee te maken heeft. Bovendien zijn er geen objectieve vaststellingen door de politie en verklaringen in het dossier. De verklaring van mijn cliënt is daarom even geloofwaardig als die van de stewards."


Het parket twijfelde niet, het vorderde een celstraf van drie maanden en een boete van 300 euro met uitstel. "Waarom zouden de stewards een supporter valselijk beschuldigen?", vervolgde de aanklager nog. De rechter velt een vonnis op 27 maart. (TVDZM)