Racing eert Rik De Saedeleer met jenever

De jenever die een eerbetoon is aan de legendarische voetbalcommentator Rik De Saedeleer.
Marc Aerts De jenever die een eerbetoon is aan de legendarische voetbalcommentator Rik De Saedeleer.

De Racing Business Club heeft zaterdagavond Rik voorgesteld, een eigen jenever vernoemd naar voetbalcommentator en Racinger Rik De Saedeleer. Opnieuw mét gras als ingrediënt.


Een jaar geleden werd Oscar (naar Oscar Vankesbeeck) gelanceerd, een gin met 24 botanicals waaronder gras van het hoofdveld.


"Het was een schot in de roos. We verkochten meer dan 500 flessen", vertellen Niki en Kurt Verstraeten en Stief Van Buggenhout. Omwille van het succes en omdat het de tijd van het jaar is, volgt nu een jenever, een drank die ook weer 'in' is. "Racingers zijn in het algemeen wel levensgenieters. We denken dat Rik een even groot succes kan worden. We zijn ervoor bij dezelfde distillateur gaan aankloppen: Thomas Cuyvers van Sterkstokers. De smaken van de Oscar-gin werden aan de oude jenever toegevoegd. Verder bestaat de jenever uit een zacht boeket van jeneverbes, een lichte toets van kardemom, kaneel, vanille en enkele ingrediënten die we geheim houden om de authenticiteit te waarborgen."


De naam verwijst naar het icoon Rik De Saedeleer. "Maar het klinkt ook gewoon goed als je zegt: 'Gaan we samen een Rikske drinken'", verklaart Niki.


De jenever zal net als de gin (ook opnieuw verkrijgbaar) verkocht worden in het Oscar Vankesbeeckstadion en in Racingcafés. De opbrengst gaat integraal naar de voetbalclub. (WVK)