Raadkamer verlengt aanhouding van drietal dat man zou hebben aangevallen in centrum Mechelen

MECHELEN - Het gerechtsgebouw van Mechelen
David Legreve MECHELEN - Het gerechtsgebouw van Mechelen
De raadkamer heeft vrijdag de aanhouding verlengd van drie mannen. Het drietal werd afgelopen weekend toevallig opgepakt in een snackbar in Borgerhout. Ze worden verdacht van een steekpartij in het centrum van Mechelen afgelopen zomer. Twee verdachten blijven momenteel in de gevangenis, de derde kreeg een enkelband.

Midden augustus werd de politie opgeroepen naar de Sint-Katelijnestraat. Buurtbewoners hadden er melding gemaakt van een vechtpartij. Ter plaatse werden er buiten bloedsporen geen personen meer aangetroffen. De recherche van de politiezone Mechelen-Willebroek startte een onderzoek op en kon naast het slachtoffer ook enkele verdachten identificeren.

Afgelopen weekend kon de politie de drie verdachten dan eindelijk arresteren, na een inval in een snackbar in Borgerhout. Een van hen probeerde nog te vluchten maar werd alsnog gearresteerd. De drie werden overgeleverd aan de politie van Mechelen-Willebroek. Zondag werden ze voor de onderzoeksrechter gebracht en aangehouden.

Aanhouding verlengd

Vrijdag verschenen de drie voor de raadkamer. Ze zouden hun betrokkenheid bij de steekpartij ontkennen. Hun raadsman vroeg om hen vrij te laten. Na beraad ging de voorzitter van de raadkamer daar voor een van de drie verdachten op in. Hij wordt momenteel nog wel steeds verdacht maar kreeg een enkelband. Het parket liet inmiddels weten dat het in beroep gaat tegen die beslissing.

De twee andere verdachten blijven nog zeker een maand langer in de gevangenis. Het onderzoek naar de steekpartij gaat in tussentijd verder. Vermoedelijk zou de steekpartij in het centrum van Mechelen gaan om een mislukte drugsdeal. 

Gesloten 

Na de inval in de snackbar werd deze op bevel van het parket gesloten. Volgens de Antwerpse politie werd er destijds geen eten noch drinken aangetroffen. “Wel een hoeveelheid drugs”, klonk het eerder.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.