Politieagent opnieuw in de cel

Hamid A., een voormalig agent bij de politiezone Mechelen-Willebroek, zit opnieuw in de cel. Momenteel loopt er een onderzoek naar de man. Volgens de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket omdat hij onzedelijke beelden verspreidde.
Tim Van der Zeypen

Naast het verspreiden van onzedelijke beelden zou de politieagent ook misbruik hebben gemaakt van communicatiemiddelen. Over de inhoud van de beelden wilde het parket op vraag van de onderzoeksrechter voorlopig nog geen details kwijt. Volgens onze informatie zou het om zeer brutale, gruwelijke en gewelddadige beelden gaan. Het onderzoek naar de agent, die nu bij de Federale Politie in Brussel zou werken, wordt gevoerd door de politiezone Mechelen-Willebroek. Dat komt omdat de beelden en berichten gevonden werden bij het uitlezen van zijn gsm-toestel nadat hij een klacht had ingediend tegen de korpsleiding van de politiezone Mechelen-Willebroek voor laster en eerroof. De agent had destijds een rapport opgesteld waarin hij het schuiladres van Sallah Abdeslam had vermeld. De korpsleiding had die tip links laten liggen omdat zij deze onbetrouwbaar vond maar Abdeslam werd uiteindelijk toch op het adres, vermeld in dat rapport, aangetroffen.

Enkelband

Na zijn voorleiding bij de onderzoeksrechter werd hij opgesloten in de gevangenis. De raadkamer loste hem na vijf dagen cel. Het onderzoek zette zich inmiddels verder. In afwachting van zijn proces kreeg hij een enkelband. “Alleen werd het elektronisch toezicht door de onderzoeksrechter ingetrokken wegens onregelmatigheden”, deelt het parket nu mee. De man werd dus opnieuw voor de onderzoeksrechter gebracht en nadien overgebracht naar de gevangenis. Nu vrijdag 16 november zal hij voor de raadkamer moeten verschijnen en weet hij of hij langer in de gevangenis moet blijven of niet.  
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.