Politieagent die met enkelband thuis zat na verspreiding van gruwelijke beelden, zit opnieuw in de cel

Tim Van der Zeypen
Hamid A., een voormalig agent bij de politiezone Mechelen-Willebroek, zit opnieuw in de cel. Volgens de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket omdat hij onzedelijke beelden verspreidde. Daarnaast zou de politieagent ook misbruik hebben gemaakt van communicatiemiddelen.

Volgens onze informatie zou het om zeer brutale, gruwelijke en gewelddadige beelden gaan. Het onderzoek naar de agent wordt niet gevoerd door de politiezone Mechelen-Willebroek, omdat de man bij de politiezone werkzaam was. Het onderzoek kwam tot stand omdat de beelden en berichten gevonden werden bij het uitlezen van zijn gsm-toestel nadat hij een klacht had ingediend tegen de korpsleiding van de politiezone Mechelen-Willebroek voor laster en eerroof.

Na zijn voorleiding bij de onderzoeksrechter werd hij opgesloten in de gevangenis. De raadkamer loste hem na vijf dagen cel. Het onderzoek gaat inmiddels voort. In afwachting van zijn proces kreeg hij een enkelband.

"Alleen werd het elektronisch toezicht door de onderzoeksrechter ingetrokken wegens onregelmatigheden", deelt het parket nu mee. De man werd dus opnieuw voor de onderzoeksrechter gebracht en nadien overgebracht naar de gevangenis. Vrijdag 16 november zal hij voor de raadkamer moeten verschijnen en weet hij of hij langer in de gevangenis moet blijven of niet. 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ghislain Huysentruyt

  Er staat er niet bij dat de beelden werden opgenomen in dienstverband. We veronderstellen van wel. Anders staat het internet vol van gewelddadige beelden.

 • stef peetrus

  Hoe wordt zo iemand agent ? Politieke correctheid en positieve discriminatie.

 • Emi De graeve

  Achtergrond, opleiding en bekwaamheid zijn blijkbaar onbelangrijk geworden. Overal teveel gepamper.. . Knelpuntberoepen laten tegenwoordig iedereen toe... Onkunde op vele vlakken. Kwaliteit en betrouwbaarheid worden op vele vlakken een zeldzaamheid.

 • henri vanderhoven-peters

  Snap niet dat zo iets binnenkomt.Bij die psychologen heden ten dage bij de federale politie moet er toch ook wat serieus mis zitten.In de jaren zeventig (rijkswacht) ,was dit gewoon not-done. Je familie werd zelfs tot in de tweede graad onderzocht en je trouwde zelfs niet zomaar de eerste beste!!!!!!En ja, achteraf bestond dit soort dingen dan ook niet.En dan maar zagen dat de achting voor de politie daalt en geen vertrouwen meer is,logisch lijkt me.

 • Mark Bellens

  Dat dit krapuul überhaupt bij de politie aan de slag kon. Nijpt het dan echt zó erg?