Politie zoekt eigenaar van hond die werd vastgebonden aan reling Dijlepad

De Mechelse herder werd vastgebonden aan de reling van het Dijlepad.
Politiezone Mechelen-Willebroek De Mechelse herder werd vastgebonden aan de reling van het Dijlepad.
De politie en de Dierenbescherming Mechelen zijn op zoek naar de eigenaar van een Mechelse herder. Die werd zondagavond door een wandelaar aangetroffen op het Dijlepad in hartje stad, vastgebonden aan de reling. Het dier heeft geen chip. 

“De op het eerste zicht wat oudere mechelaar ziet er verzorgd en gezond uit. Dat hij op een drukke plaats werd achtergelaten, wil ook zeggen dat de eigenaar wilde dat hij gevonden zou worden. Anders was hij wel ergens in een bos achtergelaten”, zegt Lyssa Bosiers, hondenverantwoordelijke van de Dierenbescherming. 

Heel vaak gebeurt het niet dat dieren ergens worden vastgebonden. “Meestal worden ze gewoon ergens losgelaten. Komen die dan binnen en merken we dat ze geen chip hebben, dan weten we al hoe laat het is.” 

Gelukkig brengen de meeste eigenaars die afstand willen doen van hun dier, het wel naar de Dierenbescherming. Het zit er overigens nog steeds bomvol honden, vooral met staffords en herders. 

Wie meer informatie heeft over de Mechelse herder, kan contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 015/46.44.64.‬
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ingrid mertens

    Iemand die zulke vreselijke dingen doet verdient zulke prachtige dieren niet!! Zwaar straffen is de boodschap!!