Politie vat metaaldieven op bouwwerf van fly-over

Tim Van der Zeypen
De lokale politie van Mechelen-Willebroek heeft twee mannen opgepakt. Het duo wordt verdacht van een metaaldiefstal op de bouwwerf aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg en de Gewestweg R6. Daar wordt er momenteel gewerkt aan de fly-over. 

De diefstal werd zondagavond omstreeks 17.30 uur opgemerkt. De politie kreeg toen een melding van het verdachte gedrag van enkele individuen op de bouwwerf. Een interventieploeg van de politiezone ging ter plaatse en trof in de buurt een bestelwagen met Roemeense nummerplaten aan. “Op dat moment bevond er zich een persoon in die wagen, een tweede verdachte ging er te voet vandoor, maar kon korte tijd later opgepakt worden op de R6”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Het tweetal was op het moment van hun arrestatie in het bezit van een hoeveelheid metaal.”

Het duo, twee Roemenen van 33 en 50 jaar oud, werd meegenomen naar het politiekantoor voor verhoor. Ze werden ook ter beschikking gesteld van het parket. In de loop van maandag werden ze voor de onderzoeksrechter in Mechelen geleid. “Ze werden beiden in verdenking gesteld, maar mochten opnieuw beschikken onder voorwaarden”, besluit Van de Sande. “De bestelwagen werd in beslag genomen.”

De toekomstige situatie op het kruispunt van Antwerpsesteenweg en R6 in Mechelen.
Agentschap Wegen en Verkeer De toekomstige situatie op het kruispunt van Antwerpsesteenweg en R6 in Mechelen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.