Politie trekt rijbewijs in van dronken chauffeur die na veroordeling door politierechter niet meer mocht drinken

Photo News
De politie van Mechelen-Willebroek heeft dit weekend verschillende drugs- en alcoholcontroles gehouden. In totaal werden er 1.256 chauffeurs aan de kant gezet en gecontroleerd.

Een dronken chauffeur veroorzaakte afgelopen weekend een verkeersongeval op het kruispunt van de Oude Liersebaan met de Ieperleestraat. De man reed er tegen een verlichtingspaal. Tijdens de vaststellingen bleek dat de autobestuurder had gedronken. De politie trok zijn rijbewijs in voor zes uur. 

“De man kreeg ook nog een extra proces-verbaal”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Omdat hij zijn voorwaarden had geschonden.” De chauffeur werd in het verleden al een keer veroordeeld door de politierechter. Toen kreeg hij een totaal verbod op alcohol opgelegd.

Drugs

Dit weekend moesten nog elf andere chauffeurs hun rijbewijs inleveren voor zes uur. Achttien autobestuurders moesten dit verplicht voor drie uur doen. Tot slot werden er ook nog zeven rijbewijzen ingetrokken voor vijftien dagen. Het merendeel (5) van deze chauffeurs was onder invloed van drugs. 

Zo verklaarde een chauffeur spontaan vier jointjes te hebben gerookt. “Er werd ook nog een chauffeur met een voorlopig rijbewijs uit het verkeer gehaald. De beginnende chauffeur had cannabis in zijn bloed”, klinkt het nog bij Van de Sande.

Wielklem

De overige chauffeurs hadden te veel gedronken. Een ervan testte bijkomend ook nog positief op het gebruik van cannabis. Tot overmaat van ramp had de chauffeur zijn rijbewijs niet op zak. Hierdoor werd beslist om de auto uit het verkeer te halen met een wielklem. 

De drugs- en alcoholcontroles kaderden in de BOB-wintercampagne.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.