Politie sluit horecazaak na controle: “Zeven zaken en 134 personen gecontroleerd”

David Legrève
Zowel in Mechelen als Willebroek heeft de politie dit weekend een controle-actie gehouden in zeven horecazaken. Eén zaak werd gesloten en tien personen kregen een proces-verbaal mee naar huis. 

De controle-actie kaderde volgens de politie in het algemene beleid en wil hiermee overlastgevoelige plaatsen aanpakken. “De afgelopen maanden kregen we meldingen van onder meer gebruik en verkoop van verdovende middelen, vechtpartijen en dronkenschap”, luidt het bij de politie. Zeven horecazaken kregen bezoek van de politie. De lokale politie-inspecteurs kregen daarbij ondersteuning van de Federale Politie en drugshonden. 

Geseind

Van de 134 gecontroleerde personen waren 71 reeds gekend. “Zo stond één persoon geseind in een gerechtelijk dossier. Hij werd overgebracht naar het politiekantoor”, gaat de politie verder. “Verder probeerde een bestuurder zich te onttrekken aan de controle. Onze collega’s slaagden er echter wel in om de man tegen te houden. Ook hij werd overgebracht naar het politiekantoor.”

Hasj

Verder trof de politie ook bij drie aanwezigen hasj aan. De drie kregen een proces-verbaal en de drugs werd in beslag genomen. Twee anderen kregen dan weer een proces-verbaal, omdat ze drugs verhandelden. “Verder werd er nog een horecazaak gesloten en kreeg een uitbater een pv, omdat hij zijn zaak ter beschikking had gesteld om drugs te gebruiken.” Tot slot werden er ook nog een proces-verbaal opgesteld voor verboden wapenbezit. Eén persoon was in het bezit van een mes. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Niels Bruynen

    Hopenlijk wordt er binnenkort ook werk gemaakt van de hangjongeren die zaterdagnacht om 2 .00 uur , mijn vader hebben proberen te overvallen door traangas in zijn ogen te spuiten ter hoogte van Nachtwinkel La Caravane du Sud August van landeghemstraat 20. Gelukkig kon hij gaan lopen .