Politie controleert vier horecazaken: “Veertien bezoekers hadden drugs op zak”

De politie viel vier horecazaken binnen waaronder een aan het station Mechelen Nekkerspoel
Tim Van der Zeypen De politie viel vier horecazaken binnen waaronder een aan het station Mechelen Nekkerspoel
Bij enkele uitgebreide controles van de politiezone Mechelen-Willebroek in vier horecapanden in zowel Mechelen als Willebroek zijn veertien personen betrapt met drugs. Ze kregen allen een proces-verbaal mee naar huis. De drugs werd in beslag genomen.

De actie vond afgelopen weekend plaats. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag viel de lokale politie samen met hun collega’s van de Federale Politie en drugshonden de horecazaken binnen. “Er werden in totaal 61 personen gecontroleerd, 47 onder hen waren gekend bij onze diensten”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Naast de pv’s voor drugs, moest de politie ook nog een pv opstellen voor wapenbezit. Het mes werd in beslag genomen.

Enkele horecazaken leken zich ook niet veel aan te trekken  van de wetgeving op roken in horecazaken. Ook hiervoor werden enkele pv’s opgesteld. “twee voor personen die niet in orde waren met de wetgeving op het rookverbod en een proces-verbaal voor een inbreuk op de wetgeving van de rokersruimte”, legt Van de Sande uit.

Tijdens de controle moest de politie ook overgaan tot de arrestatie van een persoon. Hij verstoorde de openbare orde. Een persoon werd meegenomen naar het politiekantoor omdat hij geseind stond in een gerechtelijk onderzoek en illegaal werd ter beschikking gesteld aan de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel.

“De actie kwam er na verschillende meldingen uit de buurt over wildplassen, vechtpartijen, overlast en drugsgebruik”, besluit Van de Sande. “Dergelijke acties zullen in de toekomst worden herhaald.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.