Politie controleert 4.874 chauffeurs tijdens nationale flitsmarathon: “Maar ook vandaag nog snelheidscontroles”

photo_news
Tijdens de afgelopen nationale flitsmarathon heeft de lokale politiezone Mechelen-Willebroek 4.874 autobestuurders gecontroleerd. Hoewel de flitsmarathon ondertussen afgelopen is, waarschuwt de politie dat er ook vandaag nog snelheidscontroles zullen volgen.

De politie heeft de afgelopen 24 uur op twaalf locaties snelheidscontroles uitgevoerd. In Mechelen gebeurde dat onder andere in de Oscar van Kesbeeckstraat, op de Postzegellaan en op de Steenweg op Blaasveld. “Hier werd een bestuurder geflitst tegen 111 kilometer per uur, 41 kilometer per uur te snel”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. In de zone 50 van de Oscar Van Kesbeeckstraat werd dan weer een chauffeur geflitst tegen 80 per uur, aan een zebrapad. 

“Op de Postzegellaan hebben we een automobilist geflitst tegen 99 kilometer per uur op de plaats waar in juni nog een dodelijk verkeersongeval gebeurde. Je mag hier nochtans maar 70 per uur rijden”, weet Van de Sande. De politie controleerde ook in de zone dertig. Zo werden aan het gerechtsgebouw in de Keizerstraat 219 chauffeur gecontroleerd. Twee reden te snel.

 In Willebroek werd gecontroleerd op de Boomsesteenweg, de Hoeikensstraat en langs de Westdijk, waar je 50 per uur mag. Op de Westdijk werden zeven snelheidsduivels geflitst.

Tijdens de flitsmarathon van dinsdag 8 op woensdag 9 oktober werden 145 hardrijders betrapt. In vergelijking met de laatste nationale flitsmarathon in oktober 2018 werden in de politiezone 262 chauffeurs minder geflitst. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Herman PLUYS

    Dat zouden ze ook in mijn straat moeten doen, en dan dagelijks! Hier zijn het alleen geen snelheidduivels maar ook verkeerd parkeerders.