Politie betrapt vijf pendelaars op drugsbezit

De lokale politiezone Mechelen-Willebroek heeft 305 personen gecontroleerd. Tijdens de controleactie werden de gebruikers van het openbare vervoer in Mechelen geviseerd.

Bij de actie werden in totaal twintig personen aangeduid door een drugshond van de Federale Politie. “Elf daarvan waren bekend, vijf personen bleken uiteindelijk ook in het bezit te zijn van verdovende middelen”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Het ging onder meer om hasj en cannabis. De drugs werd door onze collega’s in beslag genomen.”

Zwartrijders

De lokale politie, die zowel in burger als in uniform aanwezig was, controleerde in de buurt van de Leuvensesteenweg en langs de Postzegellaan. Zij werden naast de Federale politie ook nog bijgestaan door medewerkers van vervoersmaatschappij De Lijn. “Zij controleerde op zwartrijden”, klinkt het nog bij de politiewoordvoerder. “Negen personen bleken in overtreding te zijn.”

De controleactie was voornamelijk gericht tegen overlast, drugsfeiten en tegen rondtrekkende daders. Naast proces-verbalen voor de drugs, werd er ook nog een persoon aangetroffen die geseind stond. Hij werd gezocht in het kader van een gerechtelijk dossier. “Dergelijke acties zullen ook in de toekomst worden herhaald”, besluit Van de Sande. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nico Raes

    Wiet is een softdrugs met veel medische doeleinden het wordt eens hoog tijd dat onze politiekers het bestaan en gebruik van cannabis accepteren een mooi voorbeeld is de wietwinkel weedness in Mechelen met cannabis producten waar men niet stoned of high van word omdat er nihil kleine hoeveelheden THC in zit (de actieve stof die een roes effect geeft ) het was medicinale cannabis waar veel mensen baat bij hebben en zelfs dit word de mens ontnomen maar dan zoekt men het elders en is men crimineel