Politie belt slotenmaker en bevrijdt gierzwaluw uit leegstaand pand

Agenten van de politie Mechelen-Willebroek gingen ter plaatse.
Tim Van der Zeypen Agenten van de politie Mechelen-Willebroek gingen ter plaatse.
De agenten van de lokale politie Mechelen-Willebroek zijn duidelijk dierenvrienden. Zij spaarden kosten noch moeite om een gierzwaluw uit een leegstaand pand op de Bruul te bevrijden.

“Donderdagavond kregen wij de melding dat er een vogel opgesloten zat in een leegstaand pand op de Bruul. Het dier wist duidelijk de uitgang van het gebouw niet meer te vinden, en vloog regelmatig tegen de vitrine aan”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Curator

“Onze collega’s probeerden daarop de voormalige zaakvoerder, het verhuurkantoor én de aangestelde curator te contacteren, zodat één van hen de vogel zou kunnen komen bevrijden. Ofwel bleef de oproep onbeantwoord, ofwel wou men niet meewerken en weigerde men de deur te komen openen.”

In de natuur vrijgelaten

“Toen onze collega’s geconfronteerd werden met deze onwil, hebben ze een slotenmaker gevorderd op het pand zelf te kunnen openen. De gierzwaluw werd eerst overgebracht naar het vogelopvangcentrum voor de nodige zorgen, en daarna opnieuw in de natuur vrijgelaten. We zullen vanuit politie Mechelen-Willebroek het nodige doen om de gemaakte kosten bij de eigenaar te recupereren.”