Penthouses van 2 miljoen euro

NIEUW WOONPROJECT WATERKANT 12 PAKT UIT MET EXCLUSIEVE APPARTEMENTEN

Een simulatiebeeld van een van de appartementsblokken van het woonproject Waterkant 12.
Wannes Vansina Een simulatiebeeld van een van de appartementsblokken van het woonproject Waterkant 12.
Bijna twee miljoen euro. Dat is de vraagprijs voor het duurste appartement van Waterkant 12, een nieuw woonproject tussen de Tichelrij en de Thaborstraat. Je krijgt er dan wel een penthouse van 300 vierkante meter met zwembad op het dak voor. "Daar is een publiek voor", verzekert de verkoper.

Wonen aan de Binnendijle is hip. Kijk maar naar de vele woonprojecten die de afgelopen jaren langsheen het water verrezen. Of nog verrijzen, zoals residenties Fonteynbrug in de Lange Schipstraat en residentie Lepelaar op de Zoutwerf. Het is ook bouwbedrijf Jeroen Verreydt uit Heist-op-den-Berg niet ontgaan. Het bereidt een bouwaanvraag voor Waterkant 12 voor. Waar nu drie grotere appartementsgebouwen en enkele huisjes, loodsen en garageboxen staan, wil hij een nieuwe woonsite creëren met in totaal 35 appartementen. "We zijn erin geslaagd om een bouwblok vrij te maken, ook dankzij een grondenruil met het Scheppersinstituut. Het is een topligging, vlak aan het jachthaventje en dichtbij de Vismarkt en de Lamotsite, maar toch rustig", zegt aannemer Jeroen Verreydt.

De binnenkant van een luxeappartement.
Wannes Vansina De binnenkant van een luxeappartement.

'Monegaskische allures'

Bovenop een ondergrondse parkeergarage voor 100 wagens komen 3 bouwblokken, met aan de Tichelrij een voorbouw met 13 appartementen. Drie penthouses hebben volgens de projectbeschrijving 'Monegaskische allures'. Kostprijs: tot twee miljoen euro. "Maar daar krijg je dan wel 300 m², een privézwembad en de Sint-Romboutstoren op je schoot voor", zegt vastgoedmakelaar Stijn Liers van Ignace Leysen. "Daar is een publiek voor. Aan de overkant van de Binnendijle hebben we een penthouse te koop staan voor 1,25 miljoen euro. Verschillende hebben al interesse."

Instant vakantiegevoel

Centraal op de site komen nog 6 appartementen en 3 duplexen, en aan de Thaborstraat 8 appartementen, tussen de bouwblokken waterpatio's en andere waterelementen die de bewoner een instant vakantiegevoel moeten geven. "Het klinkt allemaal zeer prestigieus en exclusief, maar lang niet alle appartementen zijn 'outstanding' duur. Een aantal zijn al te koop voor onder 300.000 euro", zegt Verreydt. Gemikt wordt onder meer op eigenaars van villa's rondom Mechelen, die weer in de stad willen gaan wonen. "Er is een nieuw, jonger publiek voor dit soort appartementen. Waren het voorheen vooral 60- en 70-plussers, dan zijn het nu ook 50-plussers die interesse hebben. Nu de stadsvlucht gekeerd is, komen ook zij sneller terug", ondervindt Liers.


Na de voorstelling donderdagavond in Volvo-garage Vermant, namen al 10 kandidaten een optie tot aankoop. Twintig anderen maakten een afspraak. De bouwvergunning wordt deze zomer verwacht, waarop de huidige gebouwen gesloopt kunnen worden. Verreydt raamt de bouwtijd op 2,5 jaar. Het ontwerp voor Waterkant 12 is van de hand van de Mechelse dmvA architecten.