Penningmeester oldtimerclub veroordeeld

Jean-Pierre C. (66) uit Malle heeft in Antwerpen een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden gekregen, omdat hij als penningmeester van een oldtimerclub in Putte een slordige 30.000 euro had verduisterd.

De zestiger werkte tussen 2007 en 2014 voor Volvo Classic Car Belgium, een oldtimerclub rond het Zweedse automerk. Vier jaar geleden bleek dat de cijfers niet klopten. Daarop volgde een onderzoek door enkele bestuursleden. Die ontdekten dat er een hele reeks verrichtingen waren uitgevoerd, maar zonder rechtvaardiging.


Jean-Pierre C. had volmachten op de rekeningen en hij had gelden naar zijn eigen rekeningen versluisd. In totaal voor ongeveer 30.000 euro. De man heeft de feiten toegegeven.


De rechtbank vond de feiten bewezen en gaf de man naast de voorwaardelijke celstraf van zes maanden ook een boete van 1.500 euro met uitstel.


Volvo Classic Car Belgium heeft nog geen schadevergoeding toegekend gekregen. Op burgerlijk gebied wordt de zaak daarom op 1 september terug opgeroepen voor de rechtbank. (KAV)