Parket eist tot achttien maanden voor vandalisme en diefstal in middelbare school

De politie arresteerde drie verdachten maar voerde tegelijkertijd ook nog een sporenonderzoek.
Tim Van der Zeypen De politie arresteerde drie verdachten maar voerde tegelijkertijd ook nog een sporenonderzoek.
Twee jongeren uit Mechelen hebben zich moeten verantwoorden voor de rechtbank. Dit na een inbraak en na vandalisme in de Middelbare school De Beemden langs de Stuivenbergbaan.

De twee werden kort na de feiten in april 2019 samen met nog een minderjarige opgepakt. Nadat ze een tiental ramen hadden ingeslagen, richtten de drie een ware ravage aan in de school. Computers, deuren, telefoons, verlichting en zelfs de autoruiten van het schoolbusje moesten eraan geloven. Een buurtbewoonster merkte lawaai op, verwittigde de politie en die kon de drie arresteren terwijl ze zich schuil hielden in een garage in de buurt. 

Een van hen was in het bezit van een sleutel die werd gestolen in de school. De drie werden opgepakt, een van hen verscheen zelfs aangehouden voor de rechter. Kilian D. liep ondanks zijn jeugdige leeftijd al verschillende veroordelingen op voor diefstallen en geweldsdelicten. De jongeman zit momenteel in de gevangenis voor het uitzitten van enkele straffen en het plegen van deze feiten. Hij riskeert dan ook de strengste straf. 

Het parket vorderde tegen hem een celstraf van achttien maanden. “Maar hij was enkel een helper”, klonk het bij zijn advocaat. “Hij heeft niets gestolen en was enkel aanwezig in de garage om een deel van een motorblok weg te nemen toen de politie binnenviel.” De advocaat van zijn kompaan Olivier V.D. vroeg voor haar cliënt een werkstraf. “Hij was de enige die niet gaan lopen is en heeft altijd goed meegewerkt”, aldus de advocate van V.D. “Hij wil een blanco strafblad behouden omdat hij naar het leger wil.” Tegen hem had het parket een celstraf van twaalf maanden gevorderd. 

Het vonnis volgt volgende week maandag. 

De laptop en telefoon van de directrice liep schade op.
Tim Van der Zeypen De laptop en telefoon van de directrice liep schade op.
Ook het ruitje van een schoolbusje moest eraan geloven
Tim Van der Zeypen Ook het ruitje van een schoolbusje moest eraan geloven
Verschillende ramen werden stukgeslagen door de verdachten.
Tim Van der Zeypen Verschillende ramen werden stukgeslagen door de verdachten.
De daders forceerden enkele lockers in de school
Tim Van der Zeypen De daders forceerden enkele lockers in de school
Verschillende ramen werden ingeslagen. De schade loopt op tot enkele duizenden euros
Tim Van der zeypen Verschillende ramen werden ingeslagen. De schade loopt op tot enkele duizenden eurosReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.