Parkeergeld betalen met smartphone wordt pak makkelijker in Mechelen

Sms-parkeren wordt ingevoerd.
David Legreve Sms-parkeren wordt ingevoerd.
Het wordt binnenkort een stuk gemakkelijker om in Mechelen met de smartphone te betalen voor parking. De stad schakelt zich in het ‘Belgian Parking Register’ (BPR) in, zodat je als klant voor je vertrouwde betaalsysteem kan kiezen.

Momenteel zijn er verschillende betaalsystemen in omloop om je parkeergeld met de smartphone te betalen. Dankzij BPR kunnen parkeerders zelf kiezen met welke provider ze parkeren. Hierdoor hebben ze geen verschillende apps of speciale telefoonnummers nodig op hun smartphone.

“Momenteel kan je in Mechelen al betalen via 4411, OPnGO en natuurlijk aan de automaten zelf. Met de introductie van overkoepelende BPR-platform kan je bijkomend gebruikmaken van EasyPark, Yellowbrick, Parkmobile en PARKD. En daar kunnen in de toekomst nog applicaties bijkomen. Als consument beslis je dus zelf op welke manier je betaalt, de verwerking achter de schermen gebeurt toch op dezelfde manier”, zegt schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen (Open Vld).

Lier en Turnhout stapten al eerder in BPR. Ten laatste op 1 mei moet het eengemaakte platform ook in Mechelen een feit zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.