Ouders beschuldigd van slaan spijbelende dochter

De rechtbank van Mechelen.
Google Street View De rechtbank van Mechelen.
Een ouderpaar dat beschuldigd wordt van het slaan van hun 16-jarige dochter met elektrische kabels, moest vandaag voor de correctionele rechtbank van Mechelen verschijnen. Toen ze te weten kwamen dat het meisje had gespijbeld, zouden ze haar daarop hard hebben aangepakt. De ouders ontkennen elke vorm van geweld.

Hassan B. en Saïda C. moesten zich vandaag verantwoorden voor slagen en verwondingen op hun 16-jarige dochter. Het meisje had 's middags gespijbeld. Toen ze thuiskwam, zou ze in de garage met verschillende voorwerpen, zoals stroomkabels, geslagen zijn. Daarna had ze naar eigen zeggen ook de nacht in de garage moeten doorbrengen. De ouders ontkennen elke vorm van geweld.

"Onze dochter is wel gestraft omdat ze gespijbeld had en moest in de garage blijven tot 21 uur, toen ze naar bed ging. Maar we hebben haar niet geslagen", zeggen beide ouders stellig. Het meisje had in WhatsApp-berichten aan een vriendin geschreven dat ze ervan langs had gekregen en dat haar vader haar ging doden. "Maar die berichten dateren van voor zijn thuiskomst die avond, dus haar verhaal is zeker niet geloofwaardig", zegt de verdediging van de ouders. De dag nadien vertelde ze het verhaal aan de zorgleerkracht en het CLB.

De verwondingen die door de politie werden vastgesteld, zouden afkomstig zijn van een gevecht van enkele dagen voordien waarbij het meisje was betrokken. "Ze hebben die vechtpartij zelfs voor een stuk gefilmd, het ging er hard aan toe", zegt meester Saïd Aboulakil. "Er is geen zekerheid of de verwondingen er kwamen door toedoen van mijn cliënt, dus ik vraag de vrijspraak op basis van twijfel.”

De rechtbank doet een uitspraak op 7 maart.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Biesen

  Ik heb 2 maal gebrost in mijn leven. De eerste keer was het een fikse preek en een veeg tegen mijn oren. De tweede maal een flink pak slaag. Ik heb nooit meer gebrost in mijn leven.

 • etienne bies

  Willy Van Craen slaan zonder reden? Was ik destijds gaan spijbelen had ik ook een serieus pak slaag gekregen hebben.....en terecht

 • Roger Forier

  Oei.....als ze al die huidige "brossers" zo eens onderhanden zouden nemen....;-)

 • Willy Van Craen

  Te verwachten nationaliteit van de ouders.Meisjes zijn geen slaven maar hebben evenveel rechten als mannen.Slaan zonder reden? Ouders straffen als voorbeeld voor hun soortgenoten.

 • Jan Van Rompaey

  Vroeger kregen we een goed pak kletsen.