Oude kleuterschool Pius X is weg: nieuwbouw opent op 1 september 2020

Een deel van basisschoolPius X in Mechelen werd afgebroken
David Legreve Een deel van basisschoolPius X in Mechelen werd afgebroken
De oude gebouwen van kleuterschool Pius X aan de Kruisbaan in Mechelen-Zuid zijn weg. Op 1 september 2020 moet op de plek van de vroegere lokalen een nieuwbouw staan.

Pius X, onderdeel van De Parel, werd aanvankelijk slechts voor enkele jaren gezet, maar stond er intussen ruim een halve eeuw. De lokalen waren dan ook afgeleefd, hoewel ze nog tot de paasvakantie in gebruik waren. Vandaar dat schoolbestuur De Ranken 1,3 miljoen euro, deels capaciteitsgeld, investeert in een nieuwbouw.

“De nieuwbouw met twee bouwlagen zal een instapklas en drie kleuterklassen, sanitair en een leraarslokaaltje omvatten, alles wat je nodig hebt voor een kleinschalige kleuterschool”, zegt Wouter Roels, directeur infrastructuur van De Ranken. “De nieuwbouw moet op 1 september 2020 klaar zijn. Er is plaats voor honderd kinderen tegenover zestig nu.”

Tot dan maakt Pius X gebruik van containerklassen. “Ze zijn sowieso al een verbetering. Ze werden geplaatst op een grasland aan de andere kant van het parochiegebouw zodat de kleuters zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de werf en kunnen verblijven in een veilige omgeving. De kapel kan worden gebruikt bij regenweer.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.