Oud-gemeenteraadslid Willy Van den Eynde overleden

Willy Van den Eynde.
RV Willy Van den Eynde.

In de Onze-Lieve-Vrouw over de Dijleparochiekerk in Mechelen is zaterdagochtend afscheid genomen van Willy Van den Eynde. De gewezen politicus overleed op 20 augustus in het woonzorgcentrum De Lisdodde. Hij werd 81 jaar oud. 

Van den Eynde zetelde van 1994 tot 1999 in de gemeenteraad voor de toenmalige CVP en was er fractieleider. Verder was hij onder meer bestuurder bij Damiaan Reizen, voorzitter van het Verbond van Kristelijke Werkgevers en Kaderleden Mechelen, voorzitter van Lions Club Mechelen en lid van de raad van bestuur van het Festival Van Vlaanderen Mechelen. 

“Hij was een ondernemer met een sociaal engagement en met bijzondere interesse voor kunst en cultuur. Zo restaureerde hij het Hof van Prant aan de Korenmarkt en stelde het ter beschikking voor concerten”, zegt CD&V-politus Stefaan Deleus.




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.