Opleiding interieurvormgeving blaast 50 kaarsjes uit

Guy Foulon snijdt de verjaardagstaart aan
Marc Aerts Guy Foulon snijdt de verjaardagstaart aan
Thomas More heeft in Campus Faydherbe vanavond een dubbele verjaardag gevierd. In Mechelen worden al vijftig jaar interieurvormgevers opgeleid en al twintig jaar meubelontwerpers.

Het toenmalige Coloma-instituut startte in 1968 de richting Binnenhuiskunst in het hoger onderwijs, de huidige bacheloropleiding Interieurvormgeving van de Thomas More-hogeschool. Twintig jaar geleden kwam daar de bachelor-na-bachelor Meubelontwerp bij.

“Dit academiejaar werd het opleidingsaanbod van de unit nog uitgebreid met de bachelor Toegepaste Architectuur en het Postgraduate Space and Service Design. Onze unit telt vandaag dan ook 900 studenten”, zegt unitmanager Guy Foulon. “Wij zijn klaar voor nog eens vijftig jaar.”

De dubbele verjaardag staat in het teken van spiegels. De campus werd ingepakt met spiegelfolie, studenten en oud-studenten werden in het kader van een wedstrijd uitgedaagd om met het thema creatief aan de slag te geven. Vanavond werd de tentoonstelling afgesloten en de prijzen uitgereikt.

Ook de leerlingen van de creatieve afdelingen van COLOMAplus werden betrokken. Leerlingen van de bakkerijschool COLOMAplus zorgen ook voor een verjaardagstaart voor 300 personen.

Het feest ging gepaard met een modeshow door Ursulinen Mechelen
Marc Aerts Het feest ging gepaard met een modeshow door Ursulinen Mechelen
De winnaars van de ontwerpwedstrijd.
Marc Aerts De winnaars van de ontwerpwedstrijd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.