Op weg met dochter naar speelgoedwinkel... met 1,15 promille in het bloed

David Legreve
De politie van Mechelen-Willebroek heeft het rijbewijs van een vrouw ingetrokken voor zes uur. Ze reed met 1,15 promille alcohol in haar bloed met haar elfjarige dochter op de achterbank.

Kort voor ze werd betrapt, probeerde ze nog te vluchten van de politie. “Toen ze onze controlepost zag, maakte ze rechtsomkeer”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “We gingen haar achterna en konden haar snel staande houden.” Nog in de auto: haar elfjarige dochter. Ze waren onderweg naar speelgoedwinkel Happyland. 

1.600 euro boete

Het rijbewijs van de vrouw werd ingetrokken. Daarnaast zal ze binnenkort ook nog een minnelijke schikking moeten betalen van 1.600 euro. De controle-actie kaderde in een BOB-winteractie van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek. De agenten stonden opgesteld langs de Leestsesteenweg. “Tijdens de alcoholcontrole werden er in totaal 148 ademtests afgenomen”, besluit de politie. “Buiten de vrouw werden er geen andere dronken chauffeurs betrapt.”




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.