Onze vijf tips voor het weekend

Mechelen

Speeldag duikt onder water met Like Me

Zondag vormt de Mechelse binnenstad het decor voor de veertiende editie van de Speeldag. De inkleding en alle activiteiten staan in het thema ‘Onder water’. Zo kunnen de kinderen zand- en waterkunstwerken maken, met ballen op water lopen, waterrakketten maken, op de foto gaan met een echte zeemeermin, bootjes maken en nog zoveel meer. Onderweg van de ene speelplek naar de andere lopen ze rijdende zeepaardjes, wandelende vissen en een zwevende walvis tegen het lijf. Het Cultuurklein mikt op de jongste bezoekertjes. Nieuwe locatie is de Rik Wouterstuin, eten kan aan een van de foodtrucks in de Vinnige Visclub (Botermarkt). Het podium op de Grote Markt biedt onderdak aan Radio Rommy (11-12.15 uur), rock & roll groep Von Kapp (13.30-14.30 uur) en de populaire band Like Me (16-16.45 uur). “Met deze Speeldag maakt Mechelen wederom een statement en versterkt het haar label van ‘Kinderstad’”, aldus Jeugdschepen Abdrahman Labsir. Meer info: kinderstad.mechelen.be/speeldag-onder-water-.

Speeldag Mechelen 2019
Stad Mechelen Speeldag Mechelen 2019

Heist-op-den-Berg

Kinderkunstenfestival SuperVlieg doet Zwaneberg aan

Het kinderkunstenfestival SuperVlieg doet zondagnamiddag het centrum van Heist-op-den-Berg aan. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen samen met hun (groot)ouders experimenteren en genieten van theater, muziek, dans en beeldende kunst. SuperVlieg vindt plaats van 13 tot 17 uur. Een Supervliegbandje is te koop voor 4 euro en geeft toegang tot alle activiteiten. Het volledige programma is terug te vinden op www.supervlieg.be. Voor een beperkt aantal activiteiten moet worden gereserveerd.

Breendonk

Wandelen en lopen met de Great Breweries Marathon

De brouwerijen Duvel Moortgat, Palm Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels nemen zondag deel aan de Great Breweries Marathon. Naar verwachting 5.000 deelnemers kunnen kiezen voor een wandel- of looptocht van 25 km of een volledig marathontraject van 42 km. De start en finish worden georganiseerd op de terreinen van Duvel Moortgat in Breendonk. “De rijke Belgische biercultuur is tot ver over onze landsgrenzen bekend en dat weerspiegelt zich ook in het deelnemersveld. Er staan opnieuw meer dan 50 verschillende nationaliteiten aan de start van de Great Breweries Marathon. Twintig procent van alle deelnemers komen uit het buitenland”, aldus organisator Golazo. Inschrijven voor de Great Breweries Marathon kan online nog tot en met zaterdagavond 11 mei en ter plaatse op zondag 12 mei vanaf 7 uur. Meer info op www.greatbreweriesmarathon.com.

Great Breweries Marathon
Golazo Great Breweries Marathon

Sint-Katelijne-Waver

Proef ambachtelijke producten op Boerenmarkt

Vrijdagavond 10 mei vindt een Boerenmarkt plaats op de binnenplaats van het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver. Standhouders verkopen er hun beste ambachtelijke producten. Daarnaast staan kinderanimatie, een workshop mandenvlechten en een optreden van de folkgroep Nogal Neig op het programma. De Boerenmarkt vindt plaats van 18 tot 22 uur. Nog in het kader van de Week van de Groentestreek organiseert heemkundige kring Erf en Heem op zaterdag en zondag de proeverij van voorjaarsgroenten ‘Lekker Waverland’ in landhuis Roosendael. Inschrijven is verplicht via tel. 015/31. 20.96 en frans.rigauts@skynet.be. Meer informatie op www.sintkatelijnewaver.be/producten/detail/290/week-van-de-groentestreek.

RV

Mechelen

Lunalia organiseert Grote Parade van de Vlaamse Koormuziek

In het kader van Lunalia, het voorjaarsfestival van het Festival van Vlaanderen Mechelen, vindt zaterdag in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk de Grote Parade van de Vlaamse Koormuziek plaats. Tussen 11.30 en 19 uur treden twaalf koren aan. Ze zullen alle composities zingen van uitsluitend Vlaamse componisten. Als geschenk krijgt elk koor een professionele opname van de compositie(s). “We mogen trots zijn op onze koren, we mogen trots zijn op onze componisten. Niet?”, aldus Lunalia. Tijdens de concerten mogen de bezoekers omwille van de opnames de kerk niet binnen- en buitengaan. Voor en na elk opreden is er een pauze van een kwartier. Meer informatie op lunalia.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.