Ontwikkeling Inofersite start in eerste helft volgend jaar

Een impressie van de toekomstige Inofersite.
RV Een impressie van de toekomstige Inofersite.
De eerste helft van 2021 starten PSR en Codic met de herontwikkeling van de Inofersite in Mechelen. Dat maakten de bouwpartners woensdag bekend. Ze gaven meteen ook een eerste impressie vrij van het belangrijke project.

Tot 2013 bevond zich op de site van 11.000 vierkante meter tussen de Postzegellaan, de Geerdegemvaart en Guldendal een perserij voor non-ferrometalen, tot Inofer failliet ging. Alles zal worden afgebroken, op het historische Socaré gebouw na. “Deze onderbenutte en vervuilde site maakt plaats voor 12.000 vierkante meter nieuwe en 7.000 vierkante meter gerenoveerde kantooroppervlakte, 2.500 vierkante meter appartementen en 1.500 vierkante meter eengezinswoningen”, melden de projectpartners.

“Er komt een autoluwe en groene leefomgeving voor bewoners en kantoorgebruikers, met tal van geïntegreerde diensten zoals een café, een restaurant en een coworkingruimte. Er wordt een gezamenlijke ondergrondse parking met 290 parkeerplaatsen voorzien.”

Ze beloven eigentijdse en duurzame architectuur en een hoogwaardige aanleg van de open groene ruimtes. “De nieuwe wijk krijgt een aaneenschakeling van wandel- en fietspaden, verticale en horizontale groenzones, groendaken en tal van gezellige pleintjes”, geven ze nog mee.