Onbekenden nemen woning (opnieuw) onder vuur met kalasjnikov: één kogelgat van vorige week, drie van afgelopen nacht

David Legreve
In Vennekant in Mechelen-Zuid is in de nacht van dinsdag op woensdag een huis beschoten. Dat gebeurde met een kalasjnikov. Er vielen geen gewonden. De speurders telden vier kogelinslagen, waarvan er eentje al van vorige week bleek te dateren.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Omstreeks 2.30 uur openden onbekenden het vuur op een hoekwoning langs Vennekant ter hoogte van de Tuinbouwstraat. Buurtbewoners werden opgeschrikt door verschillende luide knallen. “Ik had meteen door dat het om geweerschoten ging. Je rook achteraf ook een felle verbrande geur”, zegt een buurtbewoonster.

Inmiddels hadden de bewoners de politie al verwittigd. Die kwamen massaal ter plaatse en sloten de omgeving af. “Voorlopig zijn er nog geen arrestaties uitgevoerd. Er werd wel een onderzoek opgestart”, bevestigt Christel Minne van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket.

David Legreve

Kalasjnikov

Het labo van de Federale Gerechtelijke Politie is ter plaatse. Er zal ook nog een ballistisch deskundige langskomen. “Er werd volgens de eerste vaststellingen vier keer geschoten op de woning”, gaat de parketwoordvoerster verder. “De ballistisch deskundige zal nu moeten uitmaken welk vuurwapen er werd gebruikt.” Volgens verschillende bronnen zou het om een kalasjnikov (AK-47) gaan.

Naar verluidt is er voornamelijk schade aan de gevel en aan de voordeur. Of er ook binnen schade is, is nog niet geweten. In de voordeur waren alvast vier inslagen te zien, maar ‘slechts’ drie ervan zijn het gevolg van de schietpartij van dinsdagnacht. De vierde inslag dateert al van vorige week, maar werd toen niet aangegeven door de bewoners.

De bewoners leggen op dit ogenblik nog verklaringen af aan de politie. Zij geraakten niet gewond. Waarom de woning werd geviseerd, en of er een link is met de recente schietincidenten in het Antwerpse, is nog niet bekend.

MECHELEN - In de deur werden er vier inslagen geteld. Drie zouden afkomstig zijn van afgelopen nacht.
Tim Van der Zeypen MECHELEN - In de deur werden er vier inslagen geteld. Drie zouden afkomstig zijn van afgelopen nacht.
David Legreve
MECHELEN - In de loop van woensdagvoormiddag kwam het parket ter plaatse samen met de onderzoeksrechter.
Tim Van der Zeypen MECHELEN - In de loop van woensdagvoormiddag kwam het parket ter plaatse samen met de onderzoeksrechter.
David Legreve
David Legreve
David Legreve
David Legreve
David Legreve