Onbekende saboteert zone-30-campagne van drie mama’s

Een van de affiches die de zone-30 van Battel onder de aandacht moesten brengen.
RV Een van de affiches die de zone-30 van Battel onder de aandacht moesten brengen.
In Battel (Mechelen) is commotie ontstaan over een leuke zone-30-campagne van enkele mama’s. Afgelopen nacht haalden onbekenden de meeste borden voor een verkeersveiligere wijk weg.

Op het einde van de krokusvakantie hingen de drie mama’s van de school de affiches uit om de aandacht te vestigen op de zone 30 in de wijk. Ze zijn geïnspireerd door Baron Empain. “De snelheidsbeperking wordt vaak niet gerespecteerd. Sterker nog: veel bestuurders lijken zelfs niet te weten dat de zone er is”, zegt Romina Cuadros Perez. Vandaar dat ze affiches maakten met opschriften als ‘Wie de 30 niet eert, is de 50 niet weerd’.

Afgelopen weekend ontstond plots commotie. Sommige Battelaars bestempelden ze als lelijk, andere vonden dat ze er niet mochten hangen zonder toestemming van de stad. Vannacht heeft iemand ze dan weggehaald in de Hogeweg, aan de school en in de Wolverbosstraat. “Iemand heeft er zich doelbewust mee beziggehouden. De bevestiging werd doorgeknipt, de borden weggenomen.”

De initiatiefnemers hebben geen zin om meteen nieuwe te financieren, maar willen overleg plegen met het stadsbestuur. Overigens krijgt de actie ook heel wat steun. Verschillende bewoners vroegen al of ze een affiche mochten ophangen achter de ruit. “We hopen dat de positiviteit het wint van het negatieve”, besluiten de mama’s.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.