Omvorming Albertuskerk tot ontmoetingscentrum voorlopig stopgezet

Het plein aan de Sint-Albertuskerk wordt heraangelegd
David Legreve Het plein aan de Sint-Albertuskerk wordt heraangelegd
De omvorming van de Sint-Albertuskerk tot ontmoetingscentrum komt op losse schroeven te staan. De werkgroep van buurtbewoners die bezig is met de herbestemming, kreeg van het stadsbestuur te horen dat een beslissing over de herbestemming werd uitgesteld naar het najaar.

De werkgroep vernam van de stad dat het voorstel om de kerk om te vormen tot een nieuw ontmoetingscentrum voorlopig is stopgezet en zal worden herbekeken na de begrotingsopmaak in oktober. “De werkgroep vindt het erg jammer dat het nu in theorie mogelijk wordt dat het huidige ontmoetingscentrum ‘het Kranske’ kan verdwijnen zonder dat er zicht is op een volwaardig alternatief”, luidt het. Daardoor zouden Ik Dien en buurtraad De Spreeuw het dak boven het hoofd verliezen.

In februari zei schepen van Monumentenzorg Koen Anciaux (Open Vld) nog dat de stad de kerk voor 99 jaar in erfpacht nam en door middel van een begrotingswijziging 750.000 euro zou vrijmaken voor het renoveren van het gebouw tot ontmoetingsruimte met toiletten, keuken en toog. “We zullen in september zien of daar in onze meerjarenplanning en begroting financiële ruimte voor is of niet”, zegt Anciaux vandaag. “Ik kan geen beloftes maken als er geen geld is.”

Hij wijst er ook op dat het niet zeker is of de werkgroep erin zal slagen om een uitbating te organiseren en wijst erop dat er in Muizen nog gebouwen staan die niet voor honderd procent benut worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.