Oldtimer- en belle époque-evenement blaast je 100 jaar terug in de tijd

De organisatoren van het oldtimerevenement in Zoersel maakten promotie voor hun evenement tijdens de Maneblusser Classic Tour in Mechelen. Hier met een Jaguar uit de jaren 50.
Wannes Vansina De organisatoren van het oldtimerevenement in Zoersel maakten promotie voor hun evenement tijdens de Maneblusser Classic Tour in Mechelen. Hier met een Jaguar uit de jaren 50.
Wie houdt van oldtimers moet op 25 augustus in Park Hallehof in Zoersel zijn. Lions Minerva en Studio Belle-Époque voeren onder meer met een picknick en concours d’élégance bezoekers ruim honderd jaar terug in de tijd.

De Mechelaars Wilfried Gevers, Oswald Vansintejan (Lions Minerva) en Gustave Min (Studio Belle-Époque) slaan voor de derde keer de handen in elkaar voor de organisatie van het familie-evenement. Een honderdtal oldtimers zal deelnemen aan de Minerva Rondrit door de Kempen, anderen zullen een ganse dag te bewonderen zijn aan het Kasteel van Halle.

“Onder meer een T-Ford uit 1913 en een Opel uit 1911 zullen aanwezig zijn. Aan de oldtimers koppelen we een groot belle époque-evenement, geïnspireerd door de eerste vrouwelijke ‘automobile drivers’. We organiseren een picknick, er zullen standhouders zijn met historische spullen en bezoekers kunnen een foto laten maken in een 19de-eeuwse portretstand”, zegt Min.

Vendeliers, verhalenvertellers, foodtrucks, volksspelen, motorritjes, historische fietsen en een ‘concours d’élégance 1896-1914’ voor bezoekers in belle époquekledij maken het programma compleet.

Het evenement is gratis en de opbrengst gaat naar de goede doelen van Lions Minerva. Meer info op www.lions-minerva.be en de Facebookpagina van Studio Belle-Époque.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eduard gerckens

    Erik, deze oldtimers zijn geen diesels en zijn schoner dan veel oudere diesels.

  • erik verschaeren

    Heeeeeel vervuilend die oldtimers