Nieuwe starterswerking moet ondernemen bijkomende boost geven

Lancering van de nieuwe werking 'starten met ondernemen in Mechelen': schepen Greet Geypen ondertekent de engagementsverklaring.
David Legreve Lancering van de nieuwe werking 'starten met ondernemen in Mechelen': schepen Greet Geypen ondertekent de engagementsverklaring.
Ondernemen zit in Mechelen in de lift. Vorig jaar telde de stad 1.007 starters, 149 meer dan in 2018. Om het aantal beginnende ondernemers een bijkomende boost te geven, lanceerde de stad woensdag een nieuwe starterswerking.

Woensdag zetten de partners, naast de stad ook Vlaio, Unizo, Voka, VDAB, NSZ, Flanders DC, Syntra, Starterslabo en Haven, hun handtekening onder een engagementsverklaring, een symbolisch startschot van de nieuwe werking.

“Startende ondernemers zorgen voor een belangrijke dynamiek in de stad. Daarnaast zorgen ze ook voor jobs, werken ze leegstand weg en vervullen ze vaak een voorbeeldrol voor andere ondernemers. Wij zetten al enkele jaren sterk in op de ondersteuning, vandaag willen we een stap verder gaan en een professionele werking uitbouwen”, zegt Economieschepen Greet Geypen.

De nieuwe werking wil starters wegwijs maken doorheen de verschillende initiatieven en naar de meest optimale begeleiding doorverwijzen. Ze zullen daarbij begeleid worden door startersconsulent Yasmine Lagmaui. “Een goede begeleiding vanaf het begin kan het verschil maken”, zegt ze.

Wie interesse heeft om een zaak te starten, kan voortaan voor nuttige informatie terecht op www.mechelen.be/startmetondernemen. Daarnaast zal er twee keer per jaar een startersevenement worden georganiseerd.

Lancering van de nieuwe werking 'starten met ondernemen in Mechelen'
David Legreve Lancering van de nieuwe werking 'starten met ondernemen in Mechelen'