Nieuw festival BROEK geeft aftrap van langste De Zomer is van Mechelen

De organisatoren van de Zomer is van Mechelen 2019
David Legreve De organisatoren van de Zomer is van Mechelen 2019
Mechelen Feest heeft vrijdag het programma voorgesteld van De Zomer Is Van Mechelen (DZIVM) 2019, dat zijn langste editie tot dusver krijgt. De aftrap wordt dit jaar niet gegeven door Ottertrotter, maar door een nieuw festival BROEK in het Vrijbroekpark.

BROEK vindt op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni plaats in het Vrijbroekpark. Kunstencentrum nona brengt vijf (muziek)theater- en dansvoorstellingen op diverse locaties in het park. “Als nona gaan we altijd op zoek naar wat nog niet gebeurt in Mechelen. Ze kwamen we uit bij een openluchtfestival in de cultureel onderbenutte groene rand van Mechelen”, zegt Bart Vanvoorden van nona.

Naomi Velissariou en Lisbeth Gruwez brengen ‘The Sea Within’, een dansvoorstelling waarvoor geen enkele zaal in Mechelen groot genoeg was. Een andere blikvanger is ‘Phantasmopolis’ van Abattoir Fermé. “De voorstellingen worden aangepast aan het groen en de natuur van het park. We organiseren ook een BROEKbar: een gezellige plek met onder meer foodtrucks.” In tegenstelling tot de rest van DZIVM is BROEK niet gratis, maar moet je vooraf tickets kopen.

Ottertrotter

Vanaf het weekend erop volgen de klassieke ingrediënten van DZIVM, te beginnen met de 26ste editie van Ottertrotter, het wereldse low-impactfestival in het Tivolipark. Op vrijdagavond zorgen Bangarang Sound Station en BRUiTAL voor zomerse beats, Dvtch Norris, Babylon Trio, DTM Funk en Afriquoi worden op zaterdag verwacht. Op zondag vinden tal van workshops plaats en komen Jan De Smet, Stereomoon en Santrofi Arumbo, Fatiboombastic, Papa Mojito en Umut Adan spelen.

Parkpop

Vervolgens kan je tussen 4 juli en 15 augustus elke donderdag feesten in de Kruidtuin tijdens Parkpop. Achtereenvolgens zakken Radio Guga, Günther Neefs, Bart Kaëll, De Mens, Checkpoint Charlie, U2be en Casco Phil af naar het park. “Casco Phil speelde anders altijd tijdens Maanrock in het Hof van Busleyden, maar dat werd te klein. Door het orkest te verhuizen, maken we Parkpop nog diverser.” Op 13 juli vindt een vernieuwde editie van Mechelen Zingt plaats op de Grote Markt, op 21 juli vormt de Kruidtuin het decor voor een Belpop Bonanza Sessie.

Dijlefeesten

De Dijlefeesten vinden deze zomer op 2 en 3 augustus plaats, opnieuw op het Cultuurplein. Namen zijn nog niet bekend, maar er komt alvast wel een samenwerking met het Mechelse KURABU. “Zij zullen de beste deejays serveren en ook zelf aan de mengtafel staan. Verder mag je een reeks van geweldige artiesten van De Nieuwe Lichting verwachten.”

Transit M

Afsluiten gebeurt traditioneel met Maanrock, maar daarmee zit DZIVM er nog niet helemaal op. Ook Transit M aan het Douaneplein wordt een evenementenlocatie. Zo zal er in juli, augustus en september Marché Congé plaatsvinden, een funky markt met hippe kleren, meubels, juwelen en nog veel meer. Het Klimkaffee organiseert elke zondag ‘Oep z’n zondags’ met barbecue, foodtrucks en muziek.

De volledige programmatie, met ook nog openluchtcinema van het Filmhuis en Mechelen Kinderstrand, is terug te vinden op www.dezomerisvanmechelen.be en binnenkort ook in een festivaleditie van stadsblad De Nieuwe Maan.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.