Na kritiek van PVDA: “Stad ontslaat zes medewerkers, geen vijftig”

Het stadhuis van Mechelen.
David Legreve Het stadhuis van Mechelen.
De stad Mechelen zal tijdens de planningsperiode tot en met 2025 het contract verbreken met zes medewerkers. 44 andere worden geheroriënteerd in functie van nieuwe beleidskeuzes.

Gemeenteraadslid Dirk Tuypens (PVDA) bracht dinsdagavond naar buiten dat de stad op 1 april volgend jaar vijftig personeelsleden de laan uitstuurt. “In de vorige legislatuur werd al 20 procent van het stadspersoneel weggeknipt”, protesteert hij.

Volgens schepen van Personeel Greet Geypen (Vld-Groen-M+) gaat het om een “manifest onjuiste communicatie”. Volgens de politica verdwijnen inderdaad 50 functies, maar worden 44 geheroriënteerd.

Tijdens de planningsperiode tot en met 2025 zal het contract maar worden verbroken met zes medewerkers: vier halftijdse en twee voltijdse. “Deze mensen worden via outplacement door onze personeelsdienst actief begeleid naar een nieuwe job.”

Armoedebeleid

De wijzigingen hebben te maken met de prioriteiten van het nieuwe bestuur. “In het kader van het armoedebeleid worden zeven mensen extra aangeworven, bij mobiliteit twee, bij economie/stadsontwikkeling drie.” Het managementteam en de kabinetten moeten het dan weer met minder mensen doen.

Daarnaast worden verschillende mensen die met pensioen gaan niet vervangen. Dat is niet nieuw. Ook de voorbije jaren werd al beslist om met een slankere organisatie te werken en stelselmatig te kijken waar we ambtenaren die op pensioen gaan niet zouden vervangen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.