Moeilijke avondspits na zwaar verkeersongeval in Mechelen: man overleeft klap tegen boom niet

Het ongeval gebeurde op de Postzegellaan. De wagen ging over de kop en belandde tegen een boom.
Marc Aerts Het ongeval gebeurde op de Postzegellaan. De wagen ging over de kop en belandde tegen een boom.
De avondspits in Mechelen verloopt bijzonder moeizaam. Dat is het gevolg van een zwaar verkeersongeval op Postzegellaan in Mechelen-Zuid. Een auto botste er tegen een ander voertuig en ging over de kop. De chauffeur en de passagier werden uit het voertuig geslingerd. Voor een man kwam alle hulp te laat.

Het ongeval gebeurde kort na 15 uur. De wagen kwam uit de richting van het station. Net voorbij de spoorwegbrug botste de wagen vermoedelijk tegen een voorligger. De wagen ging enkele keren over de kop en kwam uiteindelijk op zijn zij tegen een boom terecht. De Mechelse hulpdiensten werden opgeroepen en kwamen massaal ter plaatse. 

Weggeslingerd

De twee inzittenden van het voertuig dat over de kop ging, werden uit de wagen geslingerd. “Een persoon raakte lichtgewond en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De andere persoon overleed ter plaatse aan zijn verwondingen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Verkeersdeskundige 

De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend. De lokale politie lichte de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket in. “Er werd een verkeersdeskundige aangesteld. Die zal ter plaatse komen voor de nodige vaststellingen”, klinkt het nog bij de politiewoordvoerder. Intussen werd de Postzegellaan afgesloten voor alle verkeer. Er werd een perimeter ingesteld tussen het station en het kruispunt met de Europalaan. Alle verkeer moet omrijden.

Postzegellaan afgesloten

De Postzegellaan zal nog een hele tijd afgesloten blijven. Dat zorgt in ieder geval voor heel wat verkeersellende. De lokale politie roept chauffeurs op om Mechelen-Zuid en de directe omgeving te vermijden en om te rijden via Mechelen-Noord. Op de Mechelse ring is het op bepaalde plaatsen aanschuiven tot een half uur.

Het ongeval gebeurde op de Postzegellaan. Omdat de straat werd afgesloten, zorgde dat voor heel wat verkeersellende in Mechelen.
Marc Aerts Het ongeval gebeurde op de Postzegellaan. Omdat de straat werd afgesloten, zorgde dat voor heel wat verkeersellende in Mechelen.
Het ongeval gebeurde op de Postzegellaan. De wagen ging over de kop en belandde tegen een boom.
Marc Aerts Het ongeval gebeurde op de Postzegellaan. De wagen ging over de kop en belandde tegen een boom.
Het ongeval gebeurde op de Postzegellaan. De wagen ging over de kop en belandde tegen een boom.
Marc Aerts Het ongeval gebeurde op de Postzegellaan. De wagen ging over de kop en belandde tegen een boom.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • MYRTHE PASS

    Vandaag op de N16 was er ook een licht ongeval. Een Mini-Cooper stopt voor het rood licht ter hoogte van Kalfort en een achterligger rijdt op de Mini. De bumperschades waren toch niet miniem. De auto werd bestuurd door een vrouw. Ik begrijp niet waarom zij niet tijdig stopte. Er werd traag gereden tijdens het spitsuur.

  • luu di malinas

    Dat zal ook wel gebeurt zijn door rustig te rijden. De politie was ook weer in vorm, ze sluiten die baan af maar na drie uur slagen ze er nog niet in om een bordje te zetten op de voorsorteervakken van het aanliggende kruispunt. Gevolg iedereen sorteert voor en omdat ze niet door mogen beginnen ze achterlijke manoeuvres te doen terwijl de agenten er op staan te kijken.

  • Bea Touzin

    Veel sterkte aan de familie toegewenst :( zeker als ze er altijd langs moeten rijden .