Mechels koppel dat supportert voor AA Gent viert jubileum op Heizel: “KV mag altijd winnen, alleen niet tegen Gent”

Marc Colombeen en Marina Vandevenne uit Mechelen supporteren woensdag tijdens de bekerfinale voor AA Gent
David Legreve Marc Colombeen en Marina Vandevenne uit Mechelen supporteren woensdag tijdens de bekerfinale voor AA Gent
Marina Vandevenne (58) en Marc Colombeen (51) vieren op woensdag een jubileum op de Heizel. 15 jaar geleden leerden ze elkaar kennen tijdens de opnames van ‘Blind Date’. Hoewel ze in Mechelen wonen, supporteren Marina en Marc voor AA Gent.

Waarom het koppel voor AA Gent is en niet voor KV heeft allemaal te maken met de roots van Marc. “Ik ben een op en top Gentenaar. We wonen in Mechelen, maar gaan nog wel geregeld naar AA Gent kijken. KV Mechelen is een sympathieke club en ze mogen van ons elke wedstrijd winnen,... behalve die tegen Gent”, zegt Marc, die op 1 mei 2004 Marina leerde kennen tijdens de opnames van Blind Date. “Ik meldde me aan bij de receptie van VTM en werd daar doorverwezen naar een hoekje, waar nog twee deelneemsters zaten te wachten. Een van de dames was Marina. Het was meteen bingo”, knipoogt Marc. “We waren allebei ingeschreven als ‘prooi’, maar werden uiteindelijk niet gekozen om mee op reis te gaan. Achteraf bekeken een geluk bij een ongeluk. Anders hadden we hier nu niet gestaan.”

Slagerij

Marc en Marina woonden in het begin van hun relatie samen in Gent, waar Marc zijn eigen slagerij had. Acht jaar geleden verhuisde het koppel naar Mechelen. “We zaten bijna ieder weekend in Mechelen om de familie van Marina te bezoeken. Op een gegeven moment heb ik een verhuis naar Mechelen voorgesteld. Mijn slagerij kon nog maar moeilijk opboksen tegen de grote warenhuizen en ik besloot de zaak te sluiten. We zijn dan ons eigen stekje in het Mechelse beginnen zoeken. Woensdag is het vijftien jaar geleden dat we elkaar hebben leren kennen. Een jubileumdag die we op de Heizel willen vieren. Gelukkig konden we op het laatste nippertje nog tickets boeken.”

De vlag hangt al uit bij Marina en Marc.
David Legreve De vlag hangt al uit bij Marina en Marc.

“Ik werk momenteel als slager in de Colruyt langs de Liersesteenweg, waar mijn collega’s allemaal Kakkers zijn. Vandaag had ik mijn AA Gent-sjaal aan mijn kastje hangen. Ze hebben hem proberen los te maken, maar ik had hem stevig vastgemaakt”, lacht Marc. “Ik kom ook in een T-shirt van Gent naar het werk. In de stad kom ik vaak truitjes van Mechelen tegen. Waarom zou ik dan niet in het truitje van mijn club naar het werk mogen? Een beetje heen en weer provoceren kan geen kwaad. Het blijft gelukkig plezant op het werk.”

Geen diner

Marc voorspelt een 2-1 overwinning voor zijn club, zijn echtgenote gunt Gent een extra goaltje: 3-1. “Ik ben Mechelse maar op voetbalgebied ben ik Gentse”, vertelt Marina. “Was het nu tegen de Racing geweest, dan had ik misschien iets anders gezegd. Een van mijn kinderen heeft er gespeeld en mijn grootouders zijn Racingers. Ik voel meer voor Racing dan voor KV.” Dat het nu een avondje voetbal wordt in plaats van een romantisch jubileumdiner vindt Marina helemaal niet erg. “Geef mij maar een bekerfinale”, knipoogt Marina. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.