Mechelen trekt 426.000 euro uit voor oprichting digitaal ondernemersloket

Burgemeester Alexander Vandersmissen.
David Legreve Burgemeester Alexander Vandersmissen.
Mechelen trekt deze bestuursperiode 426.000 euro uit voor de oprichting van een digitaal ondernemersloket. Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen reageert tevreden.

De stad en de werkgeversorganisatie organiseerden dinsdagavond een nieuwjaarsreceptie, voor het eerst in het Verelst Kaffee in KV Mechelen. Daar deed burgemeester Alexander Vandersmissen de plannen voor het ondernemersloket uit de doeken.

“Ondernemers ontvangen heel vaak informatie van de stad, maar die informatie komt vaak nog niet digitaal of op maat van de ondernemer. Het doel is om een gepersonaliseerd e-loket uit te bouwen waar de ondernemer digitaal zijn aanvragen kan doen. De ondernemer kan zelf ook relevante info voor de stad toevoegen.”

Papierhoop

Volgens gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen Tom Laveren zal het e-loket de ondernemer echt vooruithelpen. “Als het performant is, kan het tijd, geld en moeite besparen. Een rit naar het gemeentehuis is dan niet langer nodig.”

“Voka pleit al langer voor een verdere digitalisering van administratieve documenten. Ondernemers moeten zich vaak door een papierhoop worstelen. In ons land betalen ondernemers en zelfstandigen volgens het Federaal Planbureau meer dan 6 miljard euro per jaar aan administratieve lasten. Dat moet veel efficiënter.”