Mechelaars vieren uitbundig maar gedisciplineerd

Een gelukkig nieuwjaar Maneblussers!
Marc Aerts Een gelukkig nieuwjaar Maneblussers!
De Mechelaars verzamelden bij de overgang van oud naar nieuw massaal op hun Grote Markt om mekaar bij een spetterend vuurwerk een gelukkig nieuwjaar te wensen. De politie had al bij al weinig werk.

Met zijn duizenden telden ze af naar 2019, om vervolgens te klinken, elkaar in de armen te vallen en op schouders te kloppen. Voor de danslustige toeschouwers serveerden Deejay Mr. T en Michael Midnight vervolgens de beste feestplaten. Overigens hoefde je niet naar de Grote Markt om prachtig vuurwerk te zien. Onder meer in de wijk Nekkerspoel werden massaal veel pijlen de lucht in geschoten. De politie had weinig werk. “De feestelijkheden zijn in het algemeen goed en rustig verlopen. Een 10-tal personen werden overgebracht naar het commissariaat omwille van openbare dronkenschap en ordeverstoring. Van drie personen werd het vuurwerk dat ze bij hadden administratief in beslag genomen. Zes personen werden geverbaliseerd voor wildplassen”, meldt woordvoerder Dirk Van de Sande. “Nog een positieve noot is het gegeven dat minder jongeren zich bezondigd hebben aan overdreven drankgebruik.”

Nieuwjaarsfeest

Zondag zijn de Mechelaars alweer welkom op de Grote Markt voor het Nieuwjaarsfeest. Ze worden er getrakteerd op onder meer frietjes, smoutebollen, muntthee en ander lekkers alsook muziek en animatie. Kinderen kunnen zich onder meer laten schminken.

De Mechelaars verwelkomen 2019 met vuurwerk.
Marc Aerts De Mechelaars verwelkomen 2019 met vuurwerk.
Een gelukkig nieuwjaar Maneblussers!
Marc Aerts Een gelukkig nieuwjaar Maneblussers!
Een gelukkig nieuwjaar Maneblussers!
Marc Aerts Een gelukkig nieuwjaar Maneblussers!
Een gelukkig nieuwjaar Maneblussers!
Marc Aerts Een gelukkig nieuwjaar Maneblussers!Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.