Mechelaars starten vacaturesite voor flexi-jobs

Twee Mechelaars zijn gestart met myflexijob.be, een vacaturesite die gespecialiseerd is in flexi-jobs. Dave Peeters en zijn vrouw brengen als eerste horecazaken in contact met flexibele werkkrachten die willen bijklussen zonder extra belastingen te betalen.

Myflexijob.be is de eerste vrucht van Cunning Plan, een opstartend bedrijf van marketeer Dave Peeters (38) en zijn vrouw. "We lazen in de krant over het stijgend succes van de flexi-jobs: jobs bedoeld voor mensen die willen bijklussen zonder extra belastingen te betalen. Vier maanden na de lancering telt de horeca al 10.000 mensen in een flexi-jobstatuut", vertelt hij.


Het succes inspireerde de Mechelaars om een vacaturesite te lanceren voor Vlaanderen om horecazaken en flexi-jobbers bij elkaar te brengen. "Die 10.000 flexi-jobs zijn nog maar het begin. Het potentieel is zeker groter", zegt Peeters. Naast het aanbieden van vacatures verstrekt de site ook informatie over flexi-jobs. Staatsecretaris van Sociale fraudebestrijding, Bart Tommelein(Open Vld), was volgens Peeters de eerste volger. Hij is blij met een initiatief als My Flexi-Job. "Iedereen wint bij de flexi-jobs: de horeca kan voordelig officieel werken, en wie wil bijverdienen, houdt meer over én bouwt sociale rechten op." (WVK)