Mechelaar riskeert internering na openbare zedenschennis en wapenbezit

De correctionele zittingszaal van de Mechelse rechtbank
David Legreve De correctionele zittingszaal van de Mechelse rechtbank

Mohammed T. uit Mechelen riskeert geïnterneerd te worden. De man stond terecht in twee dossiers. De ene keer toonde hij aan verschillende voorbijgangers, onder wie minderjarige meisjes, zijn geslachtsdeel. In het tweede dossier moest hij zich verantwoorden voor wapenbezit. Zo ging hij bij zijn zus amok maken en zwaaide hij in het rond met een mes. “Volgens de vaststellingen van de psychiater was hij geestesgestoord op het moment van de feiten alsook op dit moment”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot. “Volgens hem leek het aangewezen om de man te laten interneren.” De Mechelaar ontkende de feiten niet. “Ik ben niet geestesgestoord”, klonk het in zijn verdediging. “Het mag dan wel geen excuus zijn maar ik was steeds dronken. Ik heb een zwaar alcoholprobleem.” De man vroeg de rechtbank dus om niet geïnterneerd te worden. Vonnis op 27 mei. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudy Deglain

    Dat ze die zot eens voor eens en altijd achter de tralies steken. Hij zorgt al enkele jaren in Mechelen voor de nodige problemen. Weg met dit uitschot