Mechelaar (49) wurgt bijna zijn vrouw tijdens hoogoplopende discussie

MECHELEN - Een advocaat in de correctionele zittingszaal van de Mechelse rechtbank.
David Legreve MECHELEN - Een advocaat in de correctionele zittingszaal van de Mechelse rechtbank.
De 49-jarige Marzouk A. uit Mechelen riskeert een celstraf van acht maanden effectieve voor intrafamiliaal geweld. De veertiger wurgde ei zo na zijn eigen vrouw tijdens een hoogoplopende discussie. Die liep niet enkel wurgsporen op in haar hals maar raakte ook gewond in het aangezicht.

De feiten dateren van eind februari 2018. De politie van Mechelen-Willebroek moest toen ingrijpen nadat de vrouw van A. hen had opgebeld. De vrouw was zodanig wanhopig dat ze van plan was om in de Dijle te springen. “De politie moest haar overtuigen om dit niet te doen”, klonk het vandaag op zitting. Eens de vrouw gekalmeerd was, bleek dat ze naast wurgsporen in haar hals ook gewond was geraakt op het hoofd, in de nek en aan de kaak.

De politie arresteerde de Mechelaar en nadat hij eerst haar verwondingen nog probeerde te minimaliseren door te zeggen dat ze afkomstig waren van een valpartij, ging hij vervolgens over tot bekentenissen. Hij verklaarde dat hij haar bij de nek had gegrepen. De vrouw voegde tijdens haar verklaringen bij de politie er nog aan toe dat de 49-jarige, tijdens zijn razernij, bleef roepen dat hij haar zou doodmeppen.

Heroïne

Het parket tilde zwaar de feiten. Het stelde ook vast dat beklaagde op het moment onder invloed was van drugs. Op zitting moest hij een test ondergaan. Die bleek positief te zijn. Naar verluidt gebruikte hij onlangs nog heroïne. “Een drugsprobleem is bij mijn cliënt niet”, zei de advocate van A. Die tot slot een celstraf met probatie-uitstel voorstelde. “Het gezin ging door een moeilijke periode maar is daar intussen samen uitgeraakt”, besloot de raadsvrouw.

Een vonnis in de zaak volgt op 22 mei. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • David McIntosh

    In België word je zwaarder bestraft als je met je vrouw aan SM doet dan wanneer je ze bijna vermoordt. Begrijpe wie het begrijpen kan.

  • wim CLAES

    onder 3 jaar is enkelband, dus het parket vindt dit niet erg blijkbaar.nu nog de korting van de rechter... .