Man volgt zoon naar vluchthuis waar zijn vrouw verblijft in afwachting van scheiding

Een advocaat in de correctionele zittingzaal van het gerechtsgebouw in Mechelen.
David Legreve Een advocaat in de correctionele zittingzaal van het gerechtsgebouw in Mechelen.
De ex-vrouw van een Mechelse Indiër heeft zich vrijdag burgerlijke partij gesteld tegen de man. Net voor hun relatie in 2018 tot een einde kwam, vluchtte ze in afwachting van de echtscheiding naar een vluchthuis. De man probeerde haar toch steeds opnieuw te contacteren. Een keer volgde hij zelfs hun zoon van school naar het vluchthuis. 

“Waarna hij verschillende brieven achterliet”, zei de openbaar aanklager op zitting. “Daarna werd hij meermaals in de straat gezien. Hij bleef dan in zijn wagen zitten en gluurde vervolgens uren naar de schuilwoning van zijn ex-vrouw.” 

De politie werd er vaak bij gehaald. Een keer werd hij ook op heterdaad betrapt. Geconfronteerd met de verklaringen van zijn ex-vrouw, gaf hij de feiten toe. Alleen minimaliseerde hij die wel tegenover de politie: “In die brief die ik heb achtergelaten, wilde ik me verontschuldigen.” 

Op zitting vrijdag liet hij verstek gaan. De man verblijft momenteel in India. Volgens zijn advocate trok de man recent opnieuw naar zijn thuisland na het overlijden van zijn vader. Een vonnis in de zaak volgt op 20 november. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.