Man stuurt meer dan 600 berichten naar ex: tien maanden voorwaardelijk voor stalking

De rechtbank in Mechelen.
David Legreve De rechtbank in Mechelen.
De rechter in Mechelen heeft Dimitri D.M. veroordeeld tot een celstraf van tien maanden met uitstel. De Mechelaar werd schuldig bevonden aan stalking. 

Volgens het parket stuurde hij meer dan 600 berichten naar zijn ex-vrouw. “Ik had hem nochtans meermaals laten verstaan dat ik dat niet wou”, zei de vrouw op zitting. 

De aanleiding voor de feiten was een relatiebreuk, die hij klaarblijkelijk niet kon verkroppen. “Eerst begon hij haar enkele berichten te sturen maar al snel werd er ook gebeld, werd de vrouw lastiggevallen op Facebook en vermeerderde het aantal gestuurde sms’en zienderogen”, aldus het openbaar ministerie. “Zelfs een klacht bij de politie hield beklaagde niet tegen. Hij bleef ook nadien nog gewoon voortdoen.” 

De feiten werden door de verdediging niet betwist. Ze konden zich vinden in een straf met uitstel. Naast de celstraf werd D.M. ook nog veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van ruim 6.000 euro aan zijn ex.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.