Man stortte geld aan minderjarigen in ruil voor seks

De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen
David Legreve De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen
Het parket in Mechelen heeft een celstraf gevorderd van een jaar met probatie-uitstel tegen een man uit Leest. Hij stond terecht voor het storten van geld aan minderjarigen in ruil voor seks.

Het waren medewerkers van een speelpleinwerking in Willebroek die de bal aan het rollen brachten. Zij hadden berichten onderschept waarin een man aan minderjarige jongeren vroeg om enkele seksuele handelingen te stellen in ruil voor geld. De politie kon de afzender identificeren en kwam zo bij de man uit Leest terecht. Hij weigerde volgens het parket alle medewerking. Ook vanmorgen daagde hij niet op voor zijn proces. Hij liet zich vertegenwoordigen door zijn raadsman.

Het gerecht kon geen bewijsmateriaal vinden dat de beklaagde effectief seks had met de jongeren. Wel werd er uit bankonderzoek duidelijk dat de man in totaal meer dan 15.000 euro naar twee verschillende jongeren had overgeschreven. Het parket hield rekening met de zwakke begaafdheid van de beklaagde alsook het feit dat hij volgens de gerechtspsychiater worstelt met zijn geaardheid. Er werd een straf van een jaar met probatie-uitstel gevorderd.

De verdediging betwistte de verstuurde berichten niet maar zijn raadsman Erik Bertels voegde wel toe dat er geen absolute duidelijkheid is dat al het gestorte geld van zijn cliënt afkomstig is. “Bovendien hebben die jongeren hem nadien zelf nog afgeperst en is hij nog het slachtoffer geworden van vandalisme”, besloot de strafpleiter. Er werd een autonome probatiestraf gevorderd. Vonnis op 28 februari. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.