Man riskeert zes maanden cel voor drugshandeltje én heling

De correctionele zittingzaal van de rechtbank in Mechelen
David Legreve De correctionele zittingzaal van de rechtbank in Mechelen
Het parket in Mechelen heeft een celstraf gevorderd van zes maanden met uitstel tegen een 56-jarige man. De vijftiger riskeert ook een geldboete van 8.000 euro. Hij stond terecht voor heling, het verhandelen van cannabis én zwartwerk. Dat laatste werd niet betwist, de heling en de drugshandel wel.

De bal in dit dossier ging aan het rollen in juni 2016. Toen werden er zes iPhones gestolen door een dievenbende bij een elektrowinkel in Gent. Nog geen half uur later mekten de speurders op dat een van de gestolen gsm’s werd opgezet in Mechelen. De politie kon de persoon identificeren. Het ging ging om een vrouw. “Bij haar verhoor verklaarde ze dat ze gsm had gekocht bij beklaagde voor vierhonderd euro”, luidde het in de vordering van het parket. “Er volgde een telefonie-tap en daaruit bleek dat hij ook in aanmerking komt voor het verkopen van cannabis”

De twee tenlasteleggingen werden fel betwist. Ondanks het feit dat er bij een huiszoeking zo’n vierhonderd euro werd aangetroffen. “Geld dat afkomstig is van zwartwerk”, repliceerde hij. Hierop dagvaardde het parket naast de drugsfeiten en de heling ook nog voor zwartwerk. “Drugs zou ik nooit verhandelen”, klonk het nog. “Ik pleeg nog liever zelfmoord.” Ook voor de heling had hij een verklaring: “Die vrouw wil me al langer nekken. Hiermee heeft ze een stok gevonden om mee te slaan.”

Een vonnis volgt op 24 april. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.