Man (52) belaagt ex drie dagen na vrijlating uit gevangenis

MECHELEN - De rechtbank van eerste aanleg in Mechelen
David Legreve MECHELEN - De rechtbank van eerste aanleg in Mechelen
Een 52-jarige man heeft zich vanmorgen moeten verantwoorden voor belaging en stalking. De vijftiger werd eind februari 2019 door de politie opgepakt nadat hij de woning van zijn ex was binnen gedrongen. “Hij zat in de zetel met overgesneden polsen en was zwaar onder invloed van alcohol”, klonk het op zitting.

De vijftiger werd drie dagen voor deze feiten pas vrijgelaten uit de gevangenis nadat hij een straf met probatie-voorwaarden had opgelegd gekregen van de Mechelse rechtbank voor stalking en belaging van zijn ex-vrouw. Een van de voorwaarden was dat hij geen contact meer mocht opzoeken met zijn ex-vrouw. “Die bewuste dag trof de vrouw hem aan in haar zetel. Hij zat er met zijn polsen overgesneden”, vertelt openbaar aanklager Geert Noels. “De hulpdiensten werden opgeroepen en meneer moest eerst verzorgd worden in het ziekenhuis. Zijn verwondingen vielen mee maar in het ziekenhuis werd wel vastgesteld dat hij zwaar onder invloed was van alcohol.”

Om in de woning te geraken, had de vijftiger de achterdeur van de woning geforceerd. Naar eigen zeggen om zijn kledij te gaan ophalen maar eens in de woning, besloot hij om in de zetel te wachten op zijn ex-vrouw. Ondertussen nuttigde hij enkele blikken bier. De ex-vrouw was erg onder de indruk van de feiten. De openbaar aanklager  tilde zwaar aan het feit dat deze feiten amper drie dagen na zijn vrijlating oor gelijkaardige feiten plaatsvond. De aanklager stond dan ook kritisch tegenover voorwaarden: “Uw woord betekent niets meer voor mij.”

Alcoholprobleem

De verdediging betwistte de feiten niet maar verzette zich wel tegen een effectieve celstraf. “Wij vragen vandaag de gunst van een probatie-uitstel met het oog op een begeleiding voor zijn alcoholprobleem”, luidde het bij de advocate van de vijftiger. “Op het moment van zijn vrijlating in februari stond er nog niets op punt. De relatiebreuk was nog niet verwerkt en er was nog geen enkele afspraak gemaakt met het justitiehuis met het oog op een begeleiding.”Een vonnis in de zaak volgt op 22 mei.

 Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of via de website www.zelfmoord1813.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.