Magische Speeldag verwacht

Mechelen Kinderstad maakt zich op voor 10.000 à 20.000 speelvogels. Die komen zondag 7 mei naar de stad voor de twaalfde editie van de Speeldag. Die start al om 10 uur.

Het stadscentrum vormt zondag het decor voor een groot speelparadijs met meer dan dertig standen van onder meer Speelgoedmuseum, Technopolis, LEGO, De MAAN, Circolito, Disney Channel, BAZART, Awel en Gezinsbond. Thema is toveren. Bezoekers mogen onder meer 'de magische vlucht' verwachten, een death ride van 8 meter hoog op de Veemarkt. Ook een wondermarkt met fakir, dromerige bellen, magische vertelsels en een knotsgekke ziener maken hun opwachting.


Op het podium komen onder meer goochelaar Koenraad, Disney's Just Like Me (dans) en De Bende optreden. "Ook alle andere dagen krijgen kinderen in Mechelen tijd en ruimte om onbezorgd te ravotten, te ontdekken of te experimenteren. Op de Speeldag willen we die vele troeven van Mechelen Kinderstad in de verf zetten bij bewoners en bezoekers", zegt schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld). Spelen kan al vanaf 10 uur, een uurtje vroeger dan anders. Bezoekers bereiken het speelparadijs via drie centrale ingangen: via de Veemarkt, Onder den Toren of via de IJzerenleen.


www.mechelenkinderstad.be. (WVK)