Maanrock in nieuw festivaljasje

DRIE DAGEN OP 4 PODIA: GROTE MARKT, IJZERENLEEN, LINDEPOORT EN HOF VAN BUSLEYDEN

Ward Bosmans, Stef Winkeleers, Kristof Calvo en Maarten Provinciael bij de affiche.
Foto Legreve Ward Bosmans, Stef Winkeleers, Kristof Calvo en Maarten Provinciael bij de affiche.
De Mechelaar zal zijn Maanrock nog nauwelijks herkennen. Dat bleek gisteren bij de voorstelling van het programma van het vernieuwde Mechels stadsfestival. Toch zal Maanrock op 29, 30 en 31 augustus Mechelser zijn dan ooit.

mmMechelen Feest presenteerde gisteren de volledige affiche van de 18de editie van Maanrock. 67 muzikale acts zullen aantreden op vier podia, waarvan de trouwe Maanrockgangers enkel het hoofdpodium op de Grote Markt zullen herkennen. De andere podia zijn nieuw en kwamen tot stand in samenwerking met verschillende overwegend Mechelse partners. Voor de Ijzerenleen is dat het Mechelse productiehuis Tailormate, dat een podium bouwt op maat van de elektronische en urban muziek die op het plein zal worden gespeeld. Volgens communicatieverantwoordelijke Maarten Provinciael is het de bedoeling om er een Tomorrowlandsfeertje te creëren.

Zeehavencontainers

"Aan de kant van het Schepenhuis bouwen we een uniek dance-podium op basis van zeehavencontainers. In het midden van de IJzerenleen komt een dansplatform dat een indrukwekkend overzicht geeft. Het 'deck' biedt plaats aan 600 personen en deelt het langgerekte plein in twee, wat de gezelligheid ten goede zal komen", onthult Provinciael. Het andere stuk wordt in samenwerking met de Mechelse brouwerij Maes ingericht als eet- en relaxhoek. Muziek ontdekken doe je dan weer op het Apart podium op het binnenplein van De Lindepoort. De programmatie op vrijdag is in handen van Café Malvine, op zaterdag in die van Moonshack en die van zondag in die van Club Kamikaze. Ward Bosmans van het Heffense cultuurcafé vindt het een geweldige kans.

"De sterren van morgen"

"Voor de allergrootste namen moet je misschien niet bij ons zijn, maar je kan er wel van op aan dat je bij ons vandaag de sterren van morgen ontdekt." "Geweldig te mogen meewerken aan een festival als Maanrock. We gaan er een stevige lap op geven", belooft ook Stef Winkeleers (18) van Club Kamikaze.


Tot slot is er het klassiek podium in het Hof van Busleyden, met op zaterdag optredens van kleine groepjes van Casco Phil en op zondag van lokale hafabra's. Verder zullen verschillende mobiele acts voor animatie zorgen, van muziek over cabaret tot kindertheater. In Perron M wordt voor het eerst een afterparty georganiseerd, in het Cultuurcentrum 'Maanrock V.I.M.'. Dat laatste is een exclusieve rustplaats in een loungy sfeertje. Wie 25 euro inkom betaalt, krijgt er de kans om artiesten te ontmoeten en te luisteren naar akoestische sets. "Nu de affiche helemaal rond is, is ook de vernieuwing duidelijk: Maanrock als totaalbelevenis, een brede en kwaliteitsvolle programmatie, het ontdekken van nieuwe plekken en pleinen en een flinke Mechelse samenwerking", besluit voorzitter van mmMechelen Feest Kristof Calvo.