Levende Kerststal zamelt schoolmateriaal in

Buurtwerking Groot Begijnhof Mechelen opent komend weekend opnieuw de Levende Kerststal in brouwerij Het Anker. Ze zamelt schoolmateriaal in voor kinder- en tienerwerking J@M.

Dit weekend zullen tientallen figuranten de kerststal bevolken: de kleine Jezus, Jozef, Maria, de koningen, de engeltjes. Ze krijgen het gezelschap van een ezel en schapen van een bevriende boer. Thema is oorlogskinderen. "Tijdens de oorlogswinter van 1917 moesten heel wat kinderen het met weinig stellen op het vlak van onderwijs, voeding en kleding. Ook nu, honderd jaar later, hebben niet alle kinderen waar ze recht op hebben", verklaart Robin Moeyersons waarom de Levende Kerststal schoolmateriaal inzamelt voor J@M. De buurtwerking roept bezoekers op om schoolspullen mee te brengen. Ze hoopt op driehonderd pennenzakken, één voor elk kind dat J@M begeleidt.


"We zijn de buurtwerking dankbaar om een goed doel te koppelen aan J@M. We werken dagelijks samen met kinderen en jongeren voor wie niet alles zo vanzelfsprekend is. Steun krijgen, is niet alleen hartverwarmend, het geeft onze kwetsbare kinderen ook nog een duwtje in de rug", zegt Labsir Abdrahman van J@M.


De Levende Kerststal is zaterdag geopend vanaf 18 tot 21 uur. Brassband United Brass speelt muziek. Op zondag is de stal geopend van 15.30 tot 19 uur en er staan optredens van kinderkoor Kolor en opnieuw United Brass op het programma. (WVK)