Levende kerststal krijgt vorm

Komend weekend voorstellingen op binnenplein Het Anker

Enkele vrijwilligers van buurtwerking groot Begijnhof in Mechelen tijdens de opbouw van de kerststal. Ook de ‘Dame Jeanne’ staat klaar voor het inzamelen van de rosse centjes.
Marc Aerts Enkele vrijwilligers van buurtwerking groot Begijnhof in Mechelen tijdens de opbouw van de kerststal. Ook de ‘Dame Jeanne’ staat klaar voor het inzamelen van de rosse centjes.
Enkele medewerkers van buurtwerking Groot Begijnhof in Mechelen hebben zaterdag hun kerststal opgebouwd op het binnenplein van brouwerij Het Anker. Volgende zaterdag en zondag volgen de voorstellingen. De opbrengst gaat naar ‘Moeders voor Moeders’.

Net zoals de afgelopen vijf jaar staat de levende kerststal ook dit jaar in teken van de eerste wereldoorlog. “Maar wat specialer vanwege de viering van het einde van de oorlog”, klinkt het bij de organisatie. De traditie van een levende kerststal met voorstellingen dateert al uit de jaren 70. Vijf jaar geleden verhuisde de kerststal naar het binnenplein van brouwerij Het Anker. “We doen alles met de buurtwerking, van het maken van de kostuums tot figureren”, vertelt Robin Moeyersons. Dit jaar zal er naast de optredens in de kerststal ook een muziekoptreden zijn. Een lokale bariton komt de verhalen van een Mechelse soldaat aan het front voorlezen. “Hij zal worden bijgestaan door muzikanten op de hobo, fagot en viool”, klinkt het nog.

De buurtwerking zal met de optredens ook geld inzamelen voor het goede doel. Dit jaar is dat ‘Moeders voor Moeders’. Die vzw steunt gezinnen met jonge kinderen die het financieel moeilijk hebben. “We gaan een ‘dame Jeanne’, proberen te vullen met rosse centjes”, aldus Robin nog. Wie de optredens wil bijwonen, kan volgende week zaterdag én zondag terecht op de binnenkoer van brouwerij Het Anker, zaterdag tussen 18 en 21 uur en  zondag tussen 16 en 19 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.